Orianthi

Orianthi - Η κιθαρίστρια με του Michael Jackson την Ελληνική Καταγωγή

Απο wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Orianthi

Η Οριάνθη Παναγιάρη (αγγλ.: Orianthi Panagaris) είναι Αυστραλή κιθαρίστρια και μουσικός, με ελληνική καταγωγή.Η Οριάνθη γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1985 στην Αδελαΐδα στη Νότια Αυστραλία. Άρχισε να μαθαίνει μουσική και πιάνο από τριών ετών, να παίζει ακουστική κιθάρα από έξι χρονών και άρχισε ηλεκτρική κιθάρα όταν ήταν 11 ετών.

τα 15 άφησε το σχολείο και επικεντρώθηκε στη σύνθεση και παρουσίαση τραγουδιών. Ήδη από τα 14 έπαιζε σε διάφορα γκρουπ της Αδελαΐδας. Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως προπομπός σε συναυλία ήταν για τον Ιταλοαμερικανό κιθαρίστα και τραγουδιστή Στιβ Βάι, στα 15 της. Στα 14 ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο ”Under the Influence”, με δικές της εκτελέσεις κομματιών από μουσικούς που την είχαν επηρεάσει. Είχε την τύχη να συναντήσει και να παίξει με τον Κάρλος Σαντάνα στα 18 της, στην πατρίδα της. Αυτός την προσκάλεσε να ανέβει να παίξει μαζί του στη συναυλία και έπειτα την κράτησε να τον συνοδεύσει σε όλο το κονσέρτο. Η Οριάνθη υπέγραψε με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Geffen Records, ζει στο Λος Άντζελες και ετοιμάζει δίσκο.

Ως τώρα έχει παίξει με τον Πρινς, έχει κάνει περιοδεία με τον Στιβ Βάι, έχει δημιουργήσει βιντεοκλίπ, έδωσε ένα τραγούδι της στην ταινία «Bratz», έπαιξε στο Φεστιβάλ του Έρικ Κλάπτον «Crossroads Guitar Festival» και είχε μια παρουσίαση στην εφημερίδα The New York Times για την προώθηση κιθάρων φιλικών προς το περιβάλλον. Επίσης, εμφανίστηκε στο σόου της απονομής των 51ων Βραβείων Γκράμι μαζί με την τραγουδίστρια κάντρι Κάρι Άντεργουντ (Carrie Underwood). Μάλιστα, η Άντεργουντ την προσκάλεσε να γίνει μέλος της μπάντας της. Προοριζόταν να αντικαταστήσει την Τζένιφερ Μπάτεν (Jennifer Batten) στην μπάντα του Μάικλ Τζάκσον για τη μεγάλη περιοδεία που ετοίμαζε και είχε κάνει σχετικές πρόβες μαζί του πριν από το θάνατό του στις 7 Ιουλίου 2009.

Έχει ηχογραφήσει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ το 2007, το «Violet Journey».
Άλμπουμ

* "Under the Influence", 1999.
* "Violet Journey", 2007.

LINKS:
OFFICIAL SITE http://www.orianthi.com/

OFFICIAL YOU TUBE SITE http://www.youtube.com/user/OfficialOrianthi

MY SPACE SITE http://www.myspace.com/orianthi

Orianthi's page at 19 Entertainment http://www.19.co.uk/projects/music/orianthi/


Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".