Kavala Street View Sep 2011 Ποδηλατοδρομία!

Tony Bennett 2011


Στα 85του χρόνια ο Tonny Benet γίνεται ο μεγαλύτερος εν ζωή καλλιτέχνης που μπαίνει στο Billboard Hot 100!
Με το ντουέτο του με την Amy Winehouse στο Body & Soul κάνει νέα είσοδο αυτή την εβδομάδα στο Νο87 με 25.000 downloads.
Έτσι ξεπερνά τον George Burns που απο το 1980 σε ηλικία 85 ετών με το Wish I Was Eighteen Againο είχε το άτυπο ρεκόρ (ο Bennett είναι μεγαλύτερος λίγες μέρες).
Μέσα στην εβδομαδα ο Tonny Benet έδωσε μια μεγάλη συναυλία στη Metropolitan Opera για να γιορτάσει τα γενέθλια του και την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ Duets II.
photo

Καβάλα - Ελληνοβουλγαρικό Φόρουμ στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου (video)


Το 1ο Ελληνοβουλγαρικό Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» την Παρασκευή και το Σάββατο 23 και 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα του Φόρουμ ξεκινάει την Παρασκευή στις 17:00 και τελειώΝει στις 20:30 όπου και θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Kavala Expo 2011 και το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί μέχρι και την 13:00 το μεσημέρι όπου και θα ολοκληρωθεί.
Το Φόρουμ διοργανώνεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας -Βουλγαρίας της Βουλής των Ελλήνων και της αντίστοιχης ομάδας του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου.
Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Σάββας Εμινίδης, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Αρχέλαος Γρανάς και δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα το 1ο Ελληνοβουλγαρικό Φόρουμ. Δε'ιτε απόσπασμα της συνέντευξης απο το Kavala Web News





Τίτλοι εφημερίδων (22/09/2011)

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θυσίες στο βωμό της τρόικας ενώ πάμε ολοταχώς για ανεξέλεγκτη χρεωκοπία".

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόλαση με τον Γιώργο σε... εφεδρεία".

* ΕΘΝΟΣ: "Ιλιγγος για μισθωτούς - συνταξιούχους".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελληνοτουρκική συνομοσπονδία: «όραμα» του τεκτονισμού!".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φόρος από τα 350 ευρώ το μήνα!".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επιδρομή χωρίς έλεος. Αφαντοι Παπανδρέου - Βενιζέλος".

* ΕΣΤΙΑ: "Μηνύματα από το παρελθόν. Η οικονομική κρίσις προ 80 ετών".

* Η ΑΥΓΗ: "Εκτελούν την κοινωνία".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Γκρεμίζουν τις συντάξεις. Δημεύουν τα ακίνητα".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτο κύμα νέων μέτρων-σοκ".

* Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Γιατί οι θυσίες πάνε χαμένες".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Αμαρτίες κυβέρνησης παιδεύουσι Ελληνες...".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Χιλιάδες λαού χτες στο Σύνταγμα βροντοφώναξαν δεν πληρώνουμε τα χαράτσια".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Στο θυσιαστήριο μισθωτοί, συνταξιούχοι και... 30.000 «έφεδροι»".

* Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ρουλέτα πτώχευσης".

* City Press: "Ομοβροντία νέων μέτρων".

Kavala Street View Sep 2011 - Ραψάνη

22 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο ξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000.
Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.
Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στην Ελλάδα απο το 2000 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα,επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά το καλοκαίρι.
Tο 80% περίπου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου του έτους οφείλεται στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Η Ελλάδα κατέχει αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά στα επίπεδα των φονικών μικροσωματιδίων (ΡΜ10) στην ατμόσφαιρα, μεγάλο ποσοστό των οποίων οφείλεται στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Σύμφωνα με την Greenpeace την πρωτιά σε υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα κρατά η Θεσσαλονίκη, δεύτερη είναι η Αθήνα και ακολουθούν Λάρισα και Πάτρα.

Διαλύονται οι REM!

Διαλύονται μετά απο 30 χρόνια οι REM. Η ανακοίνωση έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος. Οι REM μπήκαν το 2007 στο Rock n Roll Hall of Fame, και είναι ένα από τα διασημότερα αμερικανικά μουσικά σχήματα των τελευταίων δεκαετιών.
Το ''Out of Time'' του 1992 τους έδωσε 3 βραβεία Γκράμμυ.
Στην ανακοίνωση τους τα μέλη των REM ευχαρίστησαν τον κόσμο για την αγάπη του, από τα πρώτα βήματα, στις μεγάλες επιτυχίες όπως το ''Losing My Religion'', μέχρι και τους τελευταίους δίσκους και εμφανίσεις τους.

R.E.M. - Losing My Religion by Warner-Music