NME: Τα 150 καλύτερα τραγούδια των τελευταίων 15 χρόνων

Το NME γιορτάζει τα δέκατα πέμπτα γενέθλια του, και επέλεξε τα 150 κομμάτια που του έκαναν το μεγαλύτερο “κλικ” κατά τη διάρκεια της πορείας του, ζητώντας από το κόσμο, να επιλέξει τα 20 καλύτερα.
Και τα 150 τραγούδια....
Από το 1996 μέχρι και σήμερα, δείτε ταεδώ.

το είδαμε εδώ

15η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ανατολικής Μακεδονίας μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών,
με αφορμή την 15η Οκτωβρίου που έχει χαρακτηρισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, καλεί όλους τους επίσημους φορείς, αλλά και όλο τον κόσμο, σε μια συνάντηση στην οποία θα αναφερθούν όλες οι ενέργειες και οι περεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην πόλη για την προσβασιμότητα των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τον Πολιτισμό αλλά και στην καθημερινή τους βόλτα, και στην εξυπηρέτηση βασικών αναγκών τους.
Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η πλατεία Κοραή, στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2011.

Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά με τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική οπου και αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το κίνημα ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου. Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.