Το «Μαγαζάκι του Τρόμου» στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, φιλοξενεί για δεύτερη φορά το θέατρο Σοφούλη με την παράσταση «Το Μαγαζάκι του Τρόμου», την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

«Το Μαγαζάκι του Τρόμου»

Ροκ μιούζικαλ; Μαύρη κωμωδία; Παρωδία ταινιών τρόμου β’ διαλογής; Όλα αυτά μαζί και παράλληλα ένα από τα πιο αγαπημένα και πρωτότυπα έργα του Μπρόντγουεϊ, το «Μαγαζάκι του τρόμου» από το Θέατρο Σοφούλη στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Οκτώ εξαιρετικοί ηθοποιοί και πενταμελής ροκ μπάντα παρουσιάζουν επί σκηνής την απίστευτη ιστορία αγάπης και αίματος, ανάμεσα σ ένα αγόρι, ένα κορίτσι και ένα ανθρωποφάγο φυτό.

Βασισμένο σε ένα ασπρόμαυρο θρίλερ του ’69, ο συνθέτης Άλαν Μένκεν και ο συγγραφέας/στιχουργός Χάουαρντ Άσμαν («Η μικρή γοργόνα», «Πεντάμορφη και το Τέρας, «Αλαντίν») δημιούργησαν αυτό το εξωφρενικό μιούζικαλ που ξεκίνησε από ένα μικρό θέατρο, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και ανέβηκε σ’ όλο τον κόσμο.

Το τέλος του κόσμου, λοιπόν, σε μια παράσταση που δοκιμάζει κάτι πρωτοποριακό, κάτι διαφορετικό. Το ροκ μιούζικαλ μικρής σκηνής με ζωντανή μουσική και τραγούδια.


Συντελεστές της παράστασης
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Άγγελος Κλωνάρης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Άγγελος Κλωνάρης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Λένια Τσιγερίδου
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Νίκος Καλαϊτζίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ : Βασιλική Αλεξίου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ : Στέλλα Παπάζογλου

Παίζουν : Κώστας Γακίδης, Παυλίνα Χαρέλα, Κυριάκος Δανιηλίδης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Γιάννης Πλακίδης, Χρύσα Ιωαννίδου, Εβελίνα Οικονομίδου, Χριστόφορος Χριστοφορίδης

Μουσικοί επι σκηνής:
Ίωνας Πάγκαλος -πλήκτρα
Γιώργος Τζιαφέττας – πιάνο
Περικλής Χαμαλίδης - μπάσο
Παύλος Γεωργιάδης - ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Ζήκας – ντραμς
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, ώρα έναρξης 21.00
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, ώρα έναρξης 20.00

Τιμές εισιτηρίων : 15 € - 10 € - 8 € (για ανέργους)

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος bluesman Louisiana Red

Ο θρυλικός ερμηνευτής των blues είχε στενούς μουσικούς δεσμούς με τη χώρα μας και με την πόλη μας την Καβάλα την οποία και είχει επισκεφθεί για ζωντανές εμφανίσεις.

Ο Louisiana Red γεννημένοςστις 23 Μαρτίου του 1932, στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ,το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Ανόβερο της Γερμανίας, ενώ βρισκόταν σε κώμα εδώ και λίγες μέρες .

Ο Iverson Minter, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν προστατευόμενος του Muddy Waters και είχε δασκάλους ορισμένους από πιο θρυλικούς μουσικούς του είδους, ανάμεσά τους και ο John Lee Hooker.

Η μητέρα του πέθανε μια εβδομάδα μετά τη γέννησή του και ο πατέρας του δολοφονήθηκε από μέλη της Ku Klux Klan όταν ήταν οκτώ χρονών...

Σταθμός της καριέρας του που σφράγισε και την σχέση του με την Ελλάδα ήταν η γνωριμία του με τον Μάρκο Βαμβακάρη, η οποία γέννησε την αγάπη του για το ρεμπέτικο και σφραγίστηκε με την συνεργασία του με τον Στέλιο Βαμβακάρη – γιο του Μάρκου – στο album “Blues Meets Rembetika“, αλλά και με τον Ζωρζ Πιλαλί στο πολύ καλό album “Θεοκωμωδία“.
(mixtape.gr)
Η εκπομπή Electric Phase αυτής της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2012 θα είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στον μεγάλο Louisiana Red
R.I.P.