Πρεμιέρα με μουσικό παραμύθι για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, ξεκινάει τη θεατρική χρονιά με μια παράσταση, ένα μουσικό παραμύθι για τους μικρούς του φίλους.

«Τα Ρούχα του Βασιλιά»
…κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη,
δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει…
... Μια φορά και ένα καιρό στη μακρινή Σαρτουρία, ζούσε ένας βασιλιάς, το μόνο που τον ενδιέφερε, παρόλο που ο λαός του πεινούσε και υπέφερε, ήταν ο εαυτός του και πως θα δείχνει πιο όμορφος και λαμπερός. Ήθελε να φοράει ρούχα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υφάσματα, στολισμένα με πολύτιμους λίθους και χρυσάφια. Κανένας από τους υφαντές του παλατιού δεν ικανοποιούσε πλέον την ανάγκη του αυτή.

Μέχρι που ...

Ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά, αλλά και για έξυπνους μεγάλους...!

Πρόκειται για το γνωστό κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα Ρούχα του Βασιλιά» σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου, που σέβεται το μύθο και τον ξετυλίγει με πολύ χιούμορ και φρεσκάδα, προσφέροντας παράλληλα στους θεατές διδάγματα κατά της φιλαυτίας, της υποκρισίας, της αλαζονείας και της ψευτιάς.

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Παραστάσεις δίνονται καθημερινά το πρωί για τους μαθητές των σχολείων από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, ενώ για το κοινό κάθε Κυριακή στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

«Τα Ρούχα του Βασιλιά» σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου

Σκηνοθεσία : Γιάννης Κουκιάς
Σκηνικά – Κοστούμια : Αντιγόνη Τσαφή
Μουσική : Γιάννης Κανάκης, Γιάννης Κουκιάς
Επιμέλεια Κίνησης : Δέσποινα Παπαδοπούλου
Φωτισμοί : Χρήστος Καρυάτης

Βοηθός Σκηνοθέτη : Γκλόρια Μισιριάν

Κατασκευές σκηνικών : Γιάννης Σταυρίδης, Γιώργος Μαστοράκης

Διανομή :
Μπαγάσας : Παύλος Σταυρόπουλος
Βασιλιάς : Κυριάκος Παπαδόπουλος
Ανηψιά : Ναταλία Βασιλέκα
Βασίλισσα : Μαρίνα Τσελεμπή
Καμαριέρα Α : Βιβή Ελευθεριάδου
Γελωτοποιός : Μένη Κόκκινου
Καμαριέρα Β : Έφη Πριμικυρλίδου
Ζητιάνος, Φρουρός, Αρχιθαλαμηπόλος : Δημήτρης Καγιάσας
Μάπας : Νίκος Σπυρέλης
Υπασπιστής : Δημήτρης Χατζόπουλος

Συμμετέχουν επίσης :
Δώρα Βαβαλέσκου, Δέσποινα Γιαρματζίδου, Ιορδάνης Καλαϊτζίδης, Ιάσμη Ματζουράνη, Βάσια Πάτση.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Οι θρυλικοί WARLORD ζωντανά στο Gagarin 205

Rising out from the AshesΈνα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά απωθημένα της Ελληνικής metal κοινότητας θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο καθώς οι θρυλικοί Warlord θα βρεθούν πρώτη φορά στην Αθήνα για μια εμφάνιση που κανένας δεν πρέπει να χάσει!!! Το Καλιφορνέζικο λυρικό Heavy Metal συγκρότημα σχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80’ από τον ελληνικής καταγωγής συνθέτη και κιθαρίστα Bill Tsamis και τον drummer Mark Zonder. Λίγα συγκροτήματα με τόσο περιορισμένη δισκογραφία υπήρξαν τόσο επιδραστικά όσο οι Warlord καθώς ένα EP το 1983 “Deliver us”, ένα Single ("Aliens/Lost And Lonely Days") και ένα μόνο full length album, το “And The Cannons Of Destruction Have Begun” που κυκλοφόρησε το 1984, ήταν αρκετό για να συντηρήσει το μύθο τους ζωντανό για 18 χρόνια μέχρι και την μικρής διάρκειας επανένωσή τους το 2002 με τον Joachim Cans των Hammerfall στα φωνητικά που έφερε την κυκλοφορία του “Rising Out Of the Ashes”.

Οι φήμες για επαναδραστηριοποίηση του συγκροτήματος επιβεβαιώθηκαν πριν λίγους μήνες αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ότι η μπάντα που έχει εμφανιστεί live μόνο 2 φορές στην ιστορία της (και οι 2 στα πλαίσια του φεστιβάλ Wacken 2002) θα βρεθεί στην Αθήνα για μια και μοναδική συναυλία!!!

Δια στόματος του William J Tsamis: Ο Mark Zonder κι εγώ δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φέρουμε τους Warlord στην Ελλάδα τον ερχόμενο Απρίλη. Με το νέο μας album να έχει μόλις κυκλοφορήσει τότε, είμαστε έτοιμοι να εξαπολύσουμε όλη την δύναμη και τη μανία των Warlord στους σκληροπυρηνικούς Έλληνες οπαδούς μας αλλά και σε όσους άλλους θελήσουν να βιώσουν αυτή την καταιγίδα που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Από τα σκηνικά, μέχρι την παραγωγή και την παρουσίαση, όπως επίσης και από την μουσική όλων των περιόδων των Warlord, ο Mark κι εγώ ετοιμάσαμε ένα group που θα σας καταπλήξει --ναι, «καταπλήξει». Αν νομίζετε πως ξέρετε τι να περιμένετε, ξεχάστε το... γιατί αυτό που σας φέρνουμε είναι πέρα κι από τα πιο τρελά σας όνειρα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας για την ασταμάτητη υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Είστε «εσείς» που κρατήσατε τη φλόγα ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια και ερχόμαστε για να μετατρέψουμε μπροστά στα μάτια σας αυτή τη φλόγα σε μια τεράστια πυρκαγιά. Έχετε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη καθώς είστε οπαδοί των Warlord --και οι οπαδοί των Warlord είναι από τους πιο απαιτητικούς στη Metal σκηνή. Δεν θα συναντήσουμε τις προσδοκίες σας, αλλά θα τις ξεπεράσουμε και θα σας προσφέρουμε μια συναυλία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τον ερχομό μας στην Ελλάδα και ελπίζουμε να είστε και σεις το ίδιο. Ο Mark και εγώ γνωρίζουμε ότι σας χρωστάμε πολλά... και γι’αυτό ερχόμαστε να σας ξεπληρώσουμε. Να είστε εκεί!!!

Ο Bill Tsamis, ο Mark Zonder και η παρέα τους θα βρεθούν στην Αθήνα (Σάββατο 27 Απριλίου 2013 @ Gagarin 205) για μια εμφάνιση που θα γράψει ιστορία!

Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης οι Doomsword, οι Dexter Ward και οι War Dance.
 


Σάββατο 27 Απριλίου 2013
Συμμετέχουν επίσης: Doomsword, Dexter Ward & War Dance
Προπώληση εισιτηρίων: No Remorse Records, Sirens Records, Ticket House, Ticketpro.gr - Ticketarena.gr
Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν: 18:30
Πληροφορίες: www.musicboxproductions.gr & 210 6465000