Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η Οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά
Νίκος Παναγιωτόπουλος - Πωλ Λαφάργκ
Παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά, σε κείμενο των Νίκου Παναγιωτόπουλου και Πωλ Λαφάργκ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη για το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στις 8-9 Ιουνίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε . Ώρα έναρξης: 23.00

Εφόσον η ποσότητα της δουλειάς που απαιτείται από την κοινωνία είναι αναγκαστικά περιορισμένη από την κατανάλωση και την αφθονία της πρώτης ύλης, γιατί να καταβροχθίσουν μέσα σε έξι μήνες τη δουλειά ολόκληρης της χρονιάς;

Γιατί να μην τη διανείμουν ομοιόμορφα στους δώδεκα μήνες και να υποχρεώσουν κάθε εργάτη να αρκεστεί σε έξι ή πέντε ώρες την ημέρα, για όλο το χρόνο, αντί να παραφουσκώνουν με τις δώδεκα ώρες για έξι μήνες;

Έχοντας την ασφάλεια της καθημερινής μερίδας δουλειάς που τους αναλογεί, οι εργάτες δεν θα ξαναζηλέψουν πια ο ένας τον άλλο, δεν θα κονταροχτυπιούνται πια για να αρπάξουν τη δουλειά από τα χέρια και το ψωμί από το στόμα του άλλου• επομένως, εφόσον δεν θα είναι εξαντλημένοι στο σώμα και την ψυχή, θα αρχίσουν να καλλιεργούν τις αρετές της τεμπελιάς.

Αποκτηνωμένοι από τη διαστροφή τους, οι εργάτες δεν έχουν μπορέσει να κατανοήσουν το γεγονός ότι για να υπάρχει δουλειά για όλους, πρέπει να τη μοιράσουν όπως μοιράζουν το νερό σ’ ένα πλοίο που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι εκκεντρικές απόψεις του Πωλ Λαφάργκ, γραμματέα και γαμπρού του Μαρξ, έρχονται να συναντήσουν την κραυγή οδύνης των σημερινών ανέργων, όπως αυτή φτάνει στ’ αυτιά μας μέσα από τις συνεντεύξεις που συνέλλεξε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος,

Άνθρωποι που συνθλίβονται κάτω απ’ το βάρος της ανέχειας και της αγωνίας για το μέλλον, σύγχρονοι άθλιοι, ολόιδιοι με τους προγόνους τους.

Σ’ αυτή την απροσδόκητη συνάντηση το γιατί των αδικημένων δεν μένει μετέωρο αλλά βρίσκει, κι είναι από τις σπάνιες φορές, κάποια απάντηση. Μια λύση συγκεκριμένη που μπορεί να μην είναι άμεσα, πρακτικά εφαρμόσιμη, αλλά μας πηγαίνει πολύ πέρα από τη συνήθη πολιτική ρητορεία και μας αποκαλύπτει μια εικόνα ολοκληρωμένη κι οπωσδήποτε αληθινή.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά: Ελένη Στρούλια
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου
Σύνθεση Κειμένου Παράστασης: Θοδωρής Γκόνης, Ελένη Στρούλια

Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Δάγκαλης, Ίρις Νικολάου, Κλέα Σαμαντά, Παύλος Σταυρόπουλος

Κτίριο Ε - Πειραιώς 260, Ταύρος, 08 και 09 Ιουνίου 2014 στις 23.00.

Εισιτήρια: Κανονικό 15 €, Φοιτητικό 5 €, Μειωμένο 10 €, Κάρτα Ανεργίας 5 €, ΑΜΕΑ 5 €.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις σπιτιών, 1 απόπειρα και 1 κλοπή πινακίδας σε χωριά της Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας, 12 διαρρήξεις σπιτιών, 1 απόπειρα και 1 κλοπή πινακίδας αυτοκινήτου, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος – Απρίλιος του 2013, σε χωριά της Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ημεδαπών

Τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν με Εντάλματα Σύλληψης

Η λεία τους συμπεριελάμβανε κυρίως χρυσαφικά-κοσμήματα και χρηματικά ποσά

Συνολικά είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά – κοσμήματα, αξίας πάνω από 30.000 ευρώ και πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία πέντε ημεδαπών, ηλικίας 33, 31, 26, 23 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Συνελήφθησαν, χθες (5-6-2014) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις από τους δράστες, ηλικίας 31, 26 και 23 ετών, μετά από σχετικά Εντάλματα Σύλληψης της κα Ανακρίτριας Καβάλας.

Αναλυτικότερα, οι πέντε δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, τις απογευματινές κυρίως ώρες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, σε χωριά της Καβάλας, διέρρηξαν δώδεκα οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλη μία.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά:

• διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ
• πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά
• 9 λίρες
• 2 κινητά τηλέφωνα

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε επίσης ότι τον Απρίλιο του 2013, σε χωριό της Καβάλας, αφαίρεσαν την πινακίδα ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.

Φυσικές λύσεις για να διώξεις τα κουνούπια

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα κουνούπια βάλτε στις γλάστρες σας φυτά που η μυρωδιά τους τα απωθεί.

Σύμφωνα με την Greenpeace, τέτοια είναι ο βασιλικός, η λεβάντα, η αρτεμισία (αψιθιά), η σιτρονέλλα, η λουίζα και το δενδρολίβανο.

Τον ίδιο ρόλο μπορούν να παίξουν επίσης το ξύδι και το κρεμμύδι, σε ανοιχτούς χώρους που δε θα σας ενοχλήσει η μυρωδιά τους.

Συνελήφθησαν έξι για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν χθες (5-6-2014) και σήμερα (6-6-2014), στην Ορεστιάδα, την Καβάλα και την Ξάνθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και των Τμημάτων Ασφάλειας Καβάλας και Ξάνθης, έξι ημεδαποί, ηλικίας 77, 60, 58, 53, 42 άντρες και μια γυναίκα 46 ετών, για οφειλές προς το Δημόσιο.


Συγκεκριμένα :

• Χθες και σήμερα το πρωί, στην Καβάλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τους τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 77, 60 και 58 ετών, διότι :
1. Σε βάρος του 77χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, ύψους 658.050 ευρώ
2. Σε βάρος του 58χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, ύψους 413.900,4 ευρώ
3. Σε βάρος του 60χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, ύψους 298.217,08 ευρώ

• Χθες το πρωί, στην Ορεστιάδα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 53 και 46 ετών, διότι :
1. Σε βάρος του 53χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, ύψους 85.747,27 ευρώ
2. Σε βάρος της 46χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη, ύψους 87.430,07 ευρώ

• Σήμερα το πρωί, στην Ξάνθη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 195.281,33 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.