Γυρίζει σελίδα ο ΑΟΚ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Ερασιτέχνη ΑΟΚ παρουσία των δυο επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν το ποδοσφαιρικό τμήμα της Καβάλας.

Πρόκειται για τον Αντώνη Αντωνίου (δεξιά) και τον Σάββα Λαζαρίδη (αριστερά) επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα.

KWN

Μουντιάλ 2014 Ελλάδα - Ιαπωνία

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα της επιτρέψει να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα της Ιαπωνίας τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Παναγιώτης Κονέ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την Ιαπωνία.

Αναλυτικά:
«Θέλω να σας πω ότι είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τον αγώνα με την Κολομβία. Γνωρίζαμε για την ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε στο γήπεδο και για την παρουσία των φιλάθλων της Κολομβίας, αυτό, όμως, δεν μας απασχολούσε. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν πολύ μικρή. Το πρόβλημα για μας ήταν τα τρία-τέσσερα λάθη που κάναμε στο ματς.

Οφείλουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να τα διορθώσουμε για να έχουμε πιθανότητες να πάρουμε καλό αποτέλεσμα με την Ιαπωνία. Επίσης, δουλεύουμε με τον προπονητή μας, αλλά και μεταξύ μας στον τομέα της ψυχολογίας. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το ματς. Θα μπούμε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι συμμετέχουμε στο Μουντιάλ και ότι είναι τιμή για μας να παίρνουμε μέρος σε αυτή τη γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό επιτελείο, το οποίο κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Οι παίκτες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, έρχονται ύστερα από ένα πολύ απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμα με τις ομάδες τους. Αυτό δυσκολεύει το έργο του προπονητή μας. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε τόσο καλά στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όσο με τις ομάδες μας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αντιθέτως, εστιάζουμε περισσότερο στην ψυχολογία του κάθε παίκτη και στη μεταξύ μας επικοινωνία.

Δεν πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία, καθώς δημιουργούμε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Θα ήταν πρόβλημα αν δεν δημιουργούσαμε φάσεις. Όσο παραμένουμε δημιουργικοί το γκολ θα έρθει, απλά οφείλουμε να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα με την Ιαπωνία».

Το epo.gr παρουσιάζει ένα μίνι-αφιέρωμα στην Ιαπωνία, αντίπαλο της Εθνικής την Παρασκευή 20 Ιουνίου (ώρα 01:00 Ελλάδας).

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Στην πρεμιέρα της στον όμιλο ηττήθηκε 2-1 από την Ακτή Ελεφαντοστού. Αν και προηγήθηκε με γκολ του Χόντα στο 16΄, δεν άντεξε στην πίεση των αφρικανών και στην υπεροχή τους στο ψηλό παιχνίδι και δέχθηκε μέσα σε δύο λεπτά ισάριθμα γκολ με κεφαλιές των Μπονί (64΄) και Ζερβίνιο (66΄). Έπαιξε με τους: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Έντο), Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάουα (86' Κακιτάνι), Οσάκο (68' Οκούμπο).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Συμμετέχει για 5η φορά –και μάλιστα συνεχόμενη- σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις προηγούμενες τέσσερις παρουσίες της κατάφερε δύο φορές (2002, 2010) να καταλάβει την 9η θέση. Ο συνολικός απολογισμός της είναι 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 8 ήττες και 13-18 τέρματα (συμπεριλαμβάνεται το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Πήρε μέρος στην 3η και 4η προκριματική φάση της ασιατικής ζώνης, δίνοντας συνολικά 14 ματς με απολογισμό 8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες και τέρματα 30-8 (μ.ο. 2.14-0.57). Στην 3η προκριματική φάση κατετάγη στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου και αντιμετώπισε τις Β. Κορέα (1-0, 0-1), Ουζμπεκιστάν (1-1, 0-1), Τατζικιστάν (8-0, 4-0). Στην 4η προκριματική φάση κατέκτησε την πρωτιά στον 2ο όμιλο, με αντιπάλους το Ομάν (3-0, 2-1), την Αυστραλία (1-1, 1-1),την Ιορδανία (6-0, 1-2) και το Ιράκ (1-0, 1-0).

1ος ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Σίνζι Οκαζάκι (8 γκολ)

1ος ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Σίνζι Οκαζάκι (14)

ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Ο μεσοεπιθετικός Κεϊσούκε Χόντα είναι ο παίκτης-βαρόμετρο για τους ασιάτες, όμως στην ομάδα υπάρχουν και άλλα αστέρια όπως οι Καγκάουα, Ουτσίντα, Οκαζάκι.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο γνωστός Ιταλός προπονητής Αλμπέρτο Τζακερόνι ανέλαβε το πόστο τον Αύγουστο 2010 και έχει παντρέψει επιτυχώς την ιταλική κουλτούρα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ασιατών.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Βρίσκεται στην 46η θέση για τον μήνα Ιούνιο. Καλύτερη θέση η 9η (Φεβρουάριος 1998) και χειρότερη η 66η τον Δεκέμβριο 1992.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ: Ελλάδα και Ιαπωνία έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά στο παρελθόν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στις 19/6/2005, με τους ασιάτες να επικρατούν 1-0