Συνέντευξη Τύπου Εθνικής 26-6-2014(VIDEO)

Η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ανδρών τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα για τη φάση των 16 του Μουντιάλ 2014 από το επίσημο κανάλι των Εθνικών Ομάδω.

ΔΡΑΜΑ Εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό της Δράμας

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης σε βάρος 81χρονης, που διαπράχθηκε, προχθές (24-6-2014) το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, σε βάρος ενός 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατάφερε να εξαπατήσει την 81χρονη και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, ο δράστης χρησιμοποιώντας τη μέθοδο προσέγγισης ηλικιωμένης για «δήθεν» χρέη συγγενικού της προσώπου προς αυτόν, έπεισε την 81χρονη, να την μεταφέρει σε τραπεζικό υποκατάστημα, προκειμένου να πραγματοποιήσει ανάληψη 12.000 ευρώ, για την κάλυψη της οφειλής.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής τέτοιων περιστατικών, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές:

• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λ.π.).
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Αριστεία - Βραβεία - Σχολικό Έτος 2013-2014

Οι μαθητές που αρίστευσαν στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας για την σχολική χρονιά 2013-2014

Τάξη: Β - Β ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
01. ΣΩΤΗΡΙΟΥ AΝΔΡΕΑΣ TOY ΣΩΤΗΡΙΟY 20
02. ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ TOY ΘΩΜΑ 19,9
03. ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 19,9
04. ΚΟΥΤΣΟΥΠΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ- ΙΣΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19,6
05. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ 19,6
06. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 19,5
07. ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΟΥ ΗΛΙΑ 19,5
08. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 19,5
09. ΜΑΓΚΑΦΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 19,5
10. ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 19,4
11. ΚΑΓΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 19,4
12. ΜΠΟΝΙΑ ΙΩΑΝΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 19,4
13. ΤΖΙΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 19,4
14. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 19,3
15. ΛΟΪΖΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ 19,3
16. ΤΖΙΤΖΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 19,3
17. ΚΕΛΕΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 19,2
18. ΚΕΣΚΕΣΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 19,2
19. ΜΠΟΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 19,2
20. ΠΡΕΜΕΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 19,2
21. XΟΡΟΖΙΔΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 19,2
22. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 19,1
23. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 19
24. ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 18,9
25. ΚΟΪΜΤΖΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 18,9
26. ΠΟΥΓΓΟΥΡΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 18,9
27. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 18,8
28. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 18,8
29. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ 18,8
30. ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 18,8
31. ΜΑΔΕΜΤΖΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 18,7
32. ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΖΩΗ-ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 18,6
33. ΞΕΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ 18,5
34. ΑΠΟΚΑΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 18,4
35. ΖΑΠΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 18,4
36. ΤΣΟΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ 18,4
37. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 18,4
38. ΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 18,3
39. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 18,3
40. ΝΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 18,3
41. ΤΣΕΡΠΙΣΤΑΛΗ ΜΙΡΕΛΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 18,2
42. ΚΑΝΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗ 18,1
43. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΗΛΙΑΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 18,1
44. ΠΑΠΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 18,1
45. ΡΕΜΜΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 18,1
46. ΤΖΑΤΖΟΣ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 18,1
47. ΧΑΛΒΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ 18,1

Στη Βραζιλία ήρθα...(VIDEO)

Δείτε αποκλειστικά πλάνα από το κανάλι των Εθνικών Ομάδων στο YouTube με τις πρώτες πανηγυρικές στιγμές των διεθνών, μετά την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του κόσμου, μέσα από το πούλμαν στη διαδρομή του από το γήπεδο στο αεροδρόμιο της Φορταλέζα.

Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ Δελτίο τύπου 22/06/2014

Ο Αθλητικός Όμιλος ΚΑΒΑΛΑ ανακοινώνει πως σήμερα επήλθε οριστική συμφωνία με τους Καβαλιώτες επιχειρηματίες κ. κ. Λαζαρίδη Σάββα και Αντωνίου Αντώνιο, οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί που κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος μας.

Η συγκεκριμένη πρόταση κρίθηκε αξιόλογη κι αξιόπιστη από το σύνολο του διοικητικού μας συμβουλίου και πως πληροί τις προδιαγραφές που θέσαμε. Πιστεύουμε πως σύντομα η ομάδα μας θα μπορέσει να βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον με την στήριξη όλων μας, και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα οριστεί και η τακτική γενική συνέλευση του Α.Ο.Κ., όπου θα παρουσιαστεί και το πλάνο του ποδοσφαιρικού τμήματος για την αγωνιστική περίοδο 2014-15.

Η φωτογραφία της ημέρας 25-6-2014 Σαμοθράκη

Hora Samothraki

Βαρύς έπεσε ο… πέλεκυς στον Λουίς Σουάρες

Χάνει το Μουντιάλ και μένει 4 μήνες έξω απο τα γήπεδα ο Σουάρες. Όπως ανακοινώθηκε, η Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) επέβαλε στον Ουρουγουανό επιθετικό ποινή αποκλεισμού εννιά αγώνων με τη «σελέστε», τετράμηνο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα -όπου θα του απαγορεύεται να μπει σε οποιοδήποτε γήπεδο- και χρηματικό πρόστιμο 66.000 λιρών (82.000 ευρώ)!

Το ωδείο «Νεάπολις» διοργανώνει συναυλία των συνόλων, που λειτουργούν στο ωδείο.

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην παραλία της Καβάλας το ωδείο «Νεάπολις» διοργανώνει συναυλία των συνόλων, που λειτουργούν στο ωδείο.

Ειδικότερα, θα εμφανιστεί η ορχήστρα εγχόρδων, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κεραμίδη και το σύνολο από κιθάρες υπό τη Διεύθυνση του Τάσου Δέλιου.
Ίσως θα περίμενε κάποιος αυτού του είδους η μουσική να ακούγεται μόνο σε κλειστούς χώρους καθώς δεν περιέχει «δυνατά» και ρυθμικά στοιχεία, που θα ξεσηκώσουν το κοινό. Ωστόσο στο ωδείο μας έχουμε την πεποίθηση ότι όλα τα είδη της μουσικής πρέπει να ακούγονται στο ευρύ κοινό και όχι σε «αποστειρωμένες» αίθουσες για λίγους και γνώστες του αντικειμένου. Το σύνολο από κιθάρες έχει βραβευθεί με Πρώτο Βραβείο σε πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Κομοτηνή και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει ο κόσμος αυτά τα παιδιά που μας έκαναν υπερήφανους στο Πανελλήνιο.

Η ορχήστρα εγχόρδων λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια με εμφανίσεις στις συναυλίες καθηγητών και στη φιλανθρωπική εκδήλωση στήριξης για το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Επίσης θα εμφανιστεί ως σολίστ ο Αργύρης Μαυρόπουλος μαθητής του Τάσου Δέλιου, βραβευμένος σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε : Φεστιβάλ Βέροιας, «Φίλωνας» Αθήνα, Φεστιβάλ Σύρου κτλ.

Την ορχήστρα θα συνοδεύσει η Αλίνα Αναστασιάδη υπεύθυνη Τμήματος Πιάνου στο ωδείο «Νεάπολις».

Την Ορχήστρα αποτελούν:
Βιολιά: Μανούκη Σβετλάνα, Κελαïδάκη Μαρία, Δεληγιάννη Ευθυμία, Βαρδάκης Μανώλης, Χίζαρης Θωμάς, Δόμβρου Νικολέτα, Κενανίδης Κωνσταντίνος, Βουρτζούμης Γιώργος, Κεσκεσιάδου Μελπομένη, Μπογιάρη Χριστίνα.
Φλάουτα: Πέτρου Λυδία, Καλαïτζής Στέλιος.
Συνοδεία πιάνου: Αλίνα Αναστασιάδη
Διεύθυνση-Διδασκαλία: Ιωάννης Κεραμίδης

Κιθάρες: Τσάνε Άγγελος, Περβανάς Μέμος, Χατζούλης Ιωάννης, Κελετζής Κοσμάς, Καρασάββας Μηνάς, Παπαναστασίου Πένυ , Συλαίος Κίμων, Καρασε’ι’τανίδου Ελισάβετ, Αρβανιτίδης Νάσος, Μαυρίδου Άννα-Μαρία και Δασκάλου Δημήτριος.
Διεύθυνση Διδασκαλία: Τάσος Δέλιος.
Σολίστ:Αργύρης Μαυρόπουλος.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καβάλας, καθώς και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για την στήριξη, που μας προσέφεραν έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η παραπάνω συναυλία.
Για πληροφορίες καλέστε στο 2510 243366
Με εκτίμηση, Ελένη Πατσιά- Παυλίδη
Δ/ντρια του Ωδείου «Νεάπολις»

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ το δημοσίευμα «Έφτασαν μια ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό!»

Η Ελληνική Αστυνομία σε λακωνική ανακοίνωση της διαψεύδει δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο αστυνομικοί βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χριστόδουλο Ξηρό την περασμένη εβδομάδα στο Παλαιό Φάληρο, όμως ο επικηρυγμένος φυγάς τους αντιλήφθηκε, κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητό που οδηγούσε και «χάθηκε» στα στενά της περιοχής.

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι τα αναφερόμενα σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο «Έφτασαν μια ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό!», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.