Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος bluesman Louisiana Red

Ο θρυλικός ερμηνευτής των blues είχε στενούς μουσικούς δεσμούς με τη χώρα μας και με την πόλη μας την Καβάλα την οποία και είχει επισκεφθεί για ζωντανές εμφανίσεις.

Ο Louisiana Red γεννημένοςστις 23 Μαρτίου του 1932, στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ,το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Ανόβερο της Γερμανίας, ενώ βρισκόταν σε κώμα εδώ και λίγες μέρες .

Ο Iverson Minter, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν προστατευόμενος του Muddy Waters και είχε δασκάλους ορισμένους από πιο θρυλικούς μουσικούς του είδους, ανάμεσά τους και ο John Lee Hooker.

Η μητέρα του πέθανε μια εβδομάδα μετά τη γέννησή του και ο πατέρας του δολοφονήθηκε από μέλη της Ku Klux Klan όταν ήταν οκτώ χρονών...

Σταθμός της καριέρας του που σφράγισε και την σχέση του με την Ελλάδα ήταν η γνωριμία του με τον Μάρκο Βαμβακάρη, η οποία γέννησε την αγάπη του για το ρεμπέτικο και σφραγίστηκε με την συνεργασία του με τον Στέλιο Βαμβακάρη – γιο του Μάρκου – στο album “Blues Meets Rembetika“, αλλά και με τον Ζωρζ Πιλαλί στο πολύ καλό album “Θεοκωμωδία“.
(mixtape.gr)
Η εκπομπή Electric Phase αυτής της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2012 θα είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στον μεγάλο Louisiana Red
R.I.P.