ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ – 12 Δεκεμβρίου 2013


- O πολυκινηματογράφος ΑΠΟΛΛΩΝ προβάλλει μέχρι και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου τις ταινίες ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ (στις 7.10 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ), THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG (στις 6.45 το απόγευμα και στις 9.45 το βράδυ) και HOMEFRONT (στις 8 και στις 10.15 το βράδυ).



- Το καφεζυθοπωλείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ παρουσιάζει μια συναυλία αυτοσχεδιαστικής μουσικής με το τοπικό music trio «ΑΥΤΟΣ 1 – 0» την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ.

- Το καφέ – μεζεδοπωλείο ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ διοργανώνει μια φοιτητική βραδιά με το ρεμπέτικο σχήμα ΧΑΡΑΜΠΑΤΙΑ, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 9:30 το βράδυ.

- Η bar theater παράσταση της Γιούλης Αποκατανίδου με τίτλο ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Λαδά, κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ, στο wine bar ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ. Παίζουν οι Έμυ Καμπουρίδου, Ανδρέας Λαδάς και Ανδρέας Τσιαπτσιάδης.

- Η θεατρική παράσταση "ΟΥ ΜΟΙ ΧΗΡΕΥΣΕΙΣ" με την Χριστίνα Γιαλαμίδου, ανεβαίνει κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ, στο café CHOCOLAT του Εμπορικού Κέντρου.

- Ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τίτλο "Καβάλα στο παραμύθι" από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στον Δημοτικό Κήπο. Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης να στολίζουν τα δέντρα του Δημοτικού Κήπου. Θα ακολουθήσει στις 5.30 το απόγευμα αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», ενώ η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα σημειωθεί στις 8 το βράδυ, με κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, χριστουγεννιάτικες μαζορέτες από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας και γιορταστικά τραγούδια από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και το τμήμα Tango του Συλλόγου Κavalatino. Επίσης συναυλία θα δώσουν οι Moody Sanchez & The Rebel Funk Orchestra ft. Stefanos Lazarinos.

- Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Καβάλα στο παραμύθι» θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 13/12 μέχρι και την Κυριακή 5/1 στο Ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης.

- Η υψίφωνος Σοφία Μιχαηλίδου και ο πιανίστας Θοδωρής Ιωσηφίδης, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, με την υποστήριξη του ΣΦΓΤ την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ.

- Η «Θεάτρου Ανάβασις» παρουσιάζει στο χώρο της την παιδική παράσταση με τίτλο «Οι καλικάντζαροι χορεύουν σέικ» το σαββατοκύριακο 14 – 15 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, ενώ θα γίνει άλλη μία παράσταση την Κυριακή στις 11.30 το πρωί.

- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ – ΔΡΑΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ «VA BENE».

- Ο Λεωνίδας Μπαλάφας, θα δώσει συναυλία την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ στο HAVANA CLUB (ex JAZZ N ROCK).

- Οι "Nuit de l'art" θα δώσουν συναυλία την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ στο art café ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

- Ο πιανίστας Θόδωρος Κατάκαλος και οι φίλοι του, θα παρουσιάσουν το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ, στο καφέ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

- H ΤΑΒΕΡΝΑ «Ο ΣΑΒΒΑΣ» ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΛΑ’Ι’ΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

- H ΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ» ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑ’Ι’ΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ, ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

- Ο κιθαρίστας Κώστας Παρασκευάς παρουσιάζει το χιουμοριστικό μουσικό σόου "ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΟΥ ΧΟΡΕΥΕ ΚΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΗΔΑ" την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 10.30 το βράδυ στο wine bar ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ.

- Ο Σύλλογος «Φίλοι Παιδόπολης Καβάλας » σε συνεργασία με το προσωπικό και τα παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Καβάλας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος.

- H Ομάδα Δράσης «ΆΝΩ ΘΡΩΣΚΩ», διοργανώνει παζάρι μεταχειρισμένων παιχνιδιών και βιβλίων με σκοπό την ενίσχυση του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στον Δημοτικό Κήπο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ θα ανεβάσουν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, με τίτλο ΠΕΡΠΑΤΩ ΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.

- Το art cafe ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό σόου με τίτλο ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΤΖΟΥΚ ΜΠΟΞ με τους Γιάννη Κανάκη, Ανδρέα Τσιαπτσιάδη και όχι μόνον, κάθε Σάββατο στις 10 το βράδυ.

- Το κουαρτέτο ελαφρολαϊκής μουσικής των Σταύρου Κητή, Λίτσας Ασωνίτου, Γιώργου Σεμερτζίδη και Θεολόγη Παπαστεργίου, θα εμφανιστεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ στο café CHOCOLAT του Εμπορικού Κέντρου.

- Το PIANO FORTE των Λάκη Λεοντιάδη, Χρύσας Παπαδοπούλου και Τάσου Καλαφάτη, θα δώσει συναυλία το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 10.30 το βράδυ στην ΜΑΡΚΙΖΑ.

- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ διοργανώνει την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Παλιά Μουσική.

- Η παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ανεβάζει την μουσικοθεατρική παράσταση της Στέλλας Μιχαηλίδου, με τίτλο «Περπατώ εις το δάσος» στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Παραστάσεις δίνονται καθημερινά το πρωί για τους μαθητές των σχολείων ως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Επίσης, η παράσταση ανεβαίνει για το κοινό κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα.

- Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τιμά την Καβαλιώτισσα ηθοποιό Αντιγόνη Βαλάκου, η οποία πέθανε πρόσφατα, εκθέτοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής θεατρικής περιόδου, φωτογραφίες παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και παραγωγών που φιλοξενήθηκαν στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» τα τελευταία χρόνια, τραβηγμένες από μέλη της ομάδας φωτογράφισης θεατρικών παραστάσεων του Ομίλου. Η έκθεση είναι ανοικτή σε ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο χώρο του θεάτρου, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

- Η Θασιακή Ένωση Καβάλας παρουσιάζει τη νέα ιστορική νουβέλα της Γεωργίας Χιόνη με τίτλο "Το Μοιρολόι ενός Αντάρτη", τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας , με ομιλητές τον φωτογράφο Γιώργο Μυτιληνό και τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, ενώ την συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Νικόλαος Τσιλογεώργης.

- Το ACT UP Jazz Trio, θα δώσει συναυλία τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ, στο authentic bar ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ.