Βαγγέλης Παππάς Άστεγος ο Πολιτισμός στις Κρηνίδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άστεγος ο Πολιτισμός στις Κρηνίδες

Συνεχίζονται οι επαφές του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Βαγγέλη Παππά και υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», στα Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην δήμου Φιλίππων.

Την πλήρη εγκατάλειψη και τα έργα βιτρίνας που… εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες -λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές- επισημαίνουν ο ένας μετά τον άλλο οι κάτοικοι σε Κρηνίδες, Φιλίππους, Δάτο και Πολύστυλο, με τους οποίους συνομίλησε τις προηγούμενες μέρες ο κ. Παππάς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» έγινε δέκτης της πικρίας που εκφράζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής όπως ο Ποντιακός Σύλλογος «Βυζάντιο» και η «Πολιτιστική Στέγη» Κρηνίδων.

Η στέγαση είναι το βασικό πρόβλημα που τέθηκε στον κ. Παππά από τους εκπροσώπους των Συλλόγων, για τη λύση του οποίου εκτιμούν ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από τη σημερινή δημοτική Αρχή, η οποία αν πραγματικά ήθελε, θα μπορούσε να αξιοποιήσει διαθέσιμα κτήρια για το σκοπό αυτό.

Μάλιστα όπως ειπώθηκε, αν και είχε ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα αναπαλαίωσης, το κονδύλι τελικά προωθήθηκε στην κατασκευή έργου σε άλλο οικισμό.

Εξάλλου, παράπονα διατυπώθηκαν και για τις επιχορηγήσεις, αφού τόσο για τα λειτουργικά έξοδα (δάσκαλοι χορού, μουσικών οργάνων κλπ) όσο και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, τα μέλη των συλλόγων καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να τα καλύψουν.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς αναγνώρισε πως οι σύλλογοι του πρώην δήμου Φιλίππων χαρακτηρίζονται για τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν και με την εθελοντική τους προσπάθεια είναι πάντα μπροστά στις εκδηλώσεις.

«Η ανάγκη για την περιοχή είναι ένα πολιτιστικό κέντρο που θα είχε και την προοπτική στέγασης λαογραφικών συλλογών με εκθετήριο τοπικών εδεσμάτων και άλλων προϊόντων», είπε και υπογράμμισε ότι συζητήσεις περί επιλεκτικών επιχορηγήσεων έχουν γίνει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως η διοίκηση του δήμου εξακολουθεί να λειτουργεί με την ίδια τακτική.