Συμπαράταξη Πολιτών - δελτίο τύπου για τον αγωγό TAP

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τον ΤΑP η Συμπαράταξη Πολιτών επισημαίνει ότι το αίτημα «όχι από καλλιεργήσιμη γη» ενώνει όλη την κοινωνία.


Τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου από μόνα τους δεν αποτρέπουν τη διέλευση.
Η εταιρεία ήδη κινείται με κάθε τρόπο ακόμα και με διαφημίσεις στον τοπικό τύπο επιδιώκοντας την αποδοχή του κόσμου. Η διοίκηση το δήμου πρέπει να οργανώσει καμπάνια ενάντια στη διέλευση του TAP από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να ετοιμαστεί η κοινωνία να αντιδράσει δυναμικά όταν χρειαστεί.

Εντύπωση μας προκαλεί η εξαφάνιση της πρότασης του ΤΕΕ Α.Μ. – ΓΕΩΤΕΕ, η απαξίωσή της και το θεώρημα ότι «δεν είναι σωστό να κάνουμε πρόταση». Που αποσκοπεί αυτή η μεθόδευση; Πως κάποτε πριν από μήνες αυτή η πρόταση ήταν το ισχυρό ΄΄όπλο΄΄ μιας κοινωνίας, η απάντησή μας ότι υπάρχει εναλλακτική όδευση και τώρα υποκρινόμαστε ότι δεν συνέβη ποτέ;

Η πρότασή αξιολογήθηκε από την εταιρεία και κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη. Αλήθεια τι προέχει, το συμφέρον της εταιρείας ή το συμφέρον της κοινωνίας;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρχηγικές εμφανίσεις κυβερνητικών βουλευτών στο δημοτικό συμβούλιο και οι εκ νέου συσκέψεις στην Αθήνα από βουλευτές του δόγματος «κατόπιν ενεργειών μου» δεν θα αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από το βασικό μας στόχο. Ούτε θα μας οδηγήσουν στο «μακριά από εμάς ο αγωγός κι ας καταστρέψει γειτονικούς νομούς».

Ο δήμος Καβάλας έχει υποχρέωση να μπει μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διέλευση του αγωγού από καλλιεργήσιμη γη, να προβάλει υπάρχουσα εναλλακτική πρόταση του ΤΕΕ Α.Μ. – ΓΕΩΤΕΕ και κυρίως να οργανώσει δυναμικούς αγώνες και κινητοποιήσεις γιατί αυτά φέρνουν αποτελέσματα.

Ραντεβού στα χωράφια, λοιπόν.

Γραφείο τύπου
Συμπαράταξης Πολιτών