Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας - Το «Σινεμά Δρόμου» ταξιδεύει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Το «Σινεμά Δρόμου» ταξιδεύει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Μια δράση αρκετά παλιά σαν σύλληψη, αλλά ιδιαίτερα σύγχρονη και επίκαιρη, βγάζει έξω από τα σύνορα του Νομού ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Αφού λοιπόν δοκιμάστηκε η δράση του «Σινεμά Δρόμου» μέσα σε ντόπιες διοργανώσεις (Cosmopolis, Φεστιβάλ Θάσου, Παλαιά Μουσική κ.ά. ), επιλέγει σημεία της Περιφέρειας ανά Νομό και ταξιδεύει για να τα συναντήσει.

Πολύτιμοι συνεργάτες είναι η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος (ΟΚΛΕ), το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, το Δίκτυο των Περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ Δίκτυο) και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Σε κάθε επιλεγμένο σημείο, το «Σινεμά Δρόμου» προσεγγίζει τις ντόπιες συλλογικότητες και μοιράζεται μαζί τους το στήσιμο της μεγάλης οθόνης. Σε μια εποχή που ο κινηματογράφος στην επαρχία γνωρίζει, χρόνο με τον χρόνο, δραματική πτώση, το «Σινεμά Δρόμου» καλεί τις μικρές κοινωνίες να αντισταθούν. Κινηματογράφος δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια των αστικών μεγαλουπόλεων. Υπάρχει η ανάγκη να προσεγγίσουμε την τέχνη του σινεμά και όλες τις τέχνες που χωρούν μέσα σε αυτήν όλοι μαζί. Κάθε γειτονιά, κάθε χωριό, κάθε μικρή κοινωνία πρέπει να κατανοήσει την δυναμική της μεγάλης οθόνης όπου υπάρχει ο χρόνος να δεις αυτό που συμβαίνει στην εικόνα, με ποιότητα ήχου που σου επιτρέπει να αντιληφθείς αυτό που ακούς και φυσικά να το μοιραστείς με τον διπλανό σου. Να βγεις από τα στενά όρια του δώματος και της τηλεόρασης, να ξαναβρείς τα σημεία στον τόπο σου που μπορείς να μαζεύεσαι και να κάνεις από κοινού πράγματα.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα που θα μεταφέρει, μαζί με τον εξοπλισμό του, το «Σινεμά Δρόμου» στις γειτονιές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ:

Στις 12/8 Καζαβήτι (Θάσος)

13/8 Παλιά Μουσική (Καβάλα)

19/8 Μαρώνεια (Ροδόπη)

20/8 Χώρα Σαμοθράκης (Έβρος)

26/8 Παλιά Αβδηρα (Ξάνθη)

27/8 Παγονέρι (Δράμα)

Στις εκδηλώσεις θα προβληθούν, μετά από ειδική άδεια των σκηνοθετών και των γραφείων διανομής, οι ταινίες:

Όλα είναι δρόμος Παντελής Βούλγαρης

Ας περιμένουν οι γυναίκες Σταύρος Τσιώλης

Στην έναρξη των εκδηλώσεων θα προβάλλονται οι ταινίες μικρού μήκους

ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ 19
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 14
Η ΚΟΥΠΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 5
ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ; ΠΙΛΑΒΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 5
CASUS BELLI ΖΩΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 11
ΤΖΙΝΑ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΥΣΚΙ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΒΑΝΕΣΣΑ 10

Τις εκδηλώσεις θα συνοδεύσουν με μουσική οι μουσικοί:

Ζιαντ Ραχμάν ούτι φωνή

Παναγιώτης Θεωδόρου Κοντραμπάσο

Αγάπιος Αβλαστημίδης Βιολί

Νατάσσα Μωύσογλου πιάνο φωνή

Μαρία Ρεμπούτσικα Βιολί

Γιάννης Κανάκης Πιάνο