Β΄ Βραβείο ζωγραφικής στην καβαλιώτισσα ζωγράφο ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ

Το Β΄ Βραβείο ζωγραφικής κατέκτησε η καβαλιώτισσα ζωγράφος ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ, στον 3Ο Διαγωνισμό Εικαστικής Έκθεσης «Παράλληλοι Δρόμοι», στη Θεσσαλονίκη.


Η ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ (Καραβίδα), συμμετείχε πρώτη φορά σε Διαγωνισμό Εικαστικής Έκθεσης. Μεγάλη επιτυχία για τη σχεδόν αυτοδίδακτη ζωγράφο, που άρχισε να ζωγραφίζει μόλις πριν τέσσερα χρόνια.

Τον Διαγωνισμό διοργάνωσε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε ), την περασμένη Πέμπτη στις 28 Ιουνίου, στο Βαφοπούλειο στη Θεσσαλονίκη.

Μέλος του Συλλόγου είδε τα έργα της ΓΕΣΘΗΜΑΝΗΣ στην πρώτη της ομαδική έκθεση στην γκαλερί ΜΥΡΟ, ενθουσιάστηκε με τους πίνακες « ΟΙ ΦΑΡΟΙ» και της πρότεινε να λάβει μέρος στον Διαγωνισμό.

Ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. είναι πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1983 από ομάδα γνωστών εικαστικών, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εικαστικών τεχνών στη Βόρεια Ελλάδα, την προβολή των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, την ενεργό συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, την καλλιτεχνική αποκέντρωση και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μέλη του Συλλόγου είναι πολλοί επιφανείς καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ακαδημαϊκοί, οι περισσότεροι μάλιστα με ιδιαίτερη διεθνή δραστηριότητα και προβολή. Στις φωτογραφίες
1. Η ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ με το Βραβείο στο χέρι
2. Η ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ , ανάμεσα στο Δ.Σ. του ΣΚΕΤΒΕ. Αριστερά ο Αντιπρόεδρος, κ. Κ. Παλιάν, ο Πρόεδρος κ. Γ. Πολίτης, η Ιστορικός Τέχνης κ. Έλλη Κοκκίνη, υπεύθυνη πολιτιστικών του Βαφοπουλείου και η Γραμματέας κ. Ιωάννα Ασσάνη.