Ανακοίνωση νέων συμμετοχών στο φετινό Reworks Festival!


Press Release
REWORKS 2011,
16 και 17 Σεπτεμβρίου, στη Βίλκα.

Η πολυδιάστατη οπτική της art and music ανάπτυξης, μέσα από τα νέα ονόματα που θα εμπλουτίσουν το cast ενός γεγονότος αφιερωμένου στην ανταλλαγή απόψεων και τη σύμπτυξη πολιτισμών, υπό το πρίσμα εναλλακτικών ιδεών και ήχων!!
Το Reworks Festival, το οποίο εντάσσεται φέτος στο πλαίσιο των 46ων Δημητρίων και κατατάσσεται για ακόμη μία χρονιά στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων φεστιβάλ μουσικής του κόσμου σύμφωνα με τον έγκυρο Βρετανό- Γερμανικό μουσικό οδηγός RA, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μπάντα που αποτελεί εδώ και 5 χρόνια το πιο καυτό σχήμα της Ολλανδίας: Kraak and Smaak Live Band…και ένα ταξίδι στον παράδεισο με την επιτυχία «Call up to Heaven», από το νέο τους άλμπουμ, αλλά και παλαιότερα remixes!
Το παρόν δίνει και ο μεγαλύτερος ίσως εκπρόσωπος της μινιμαλιστικής πειραματικής σκηνής: Alva Noto… και ο κατά κόσμον Carsten Nicolai, δημιουργεί εικόνες μέσα από ένα performance βασισμένο σε μουσικά ταξίδια και μοναδικές συνεργασίες!! Μη χάσετε και το μουσικό πείραμα, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!
Ο ορισμός του groovy chuggy minimal tech house, έρχεται από τον παραγωγό Chaim! Όλος ο πλανήτης δονείται από το μοναδικό στιλ ενός καλλιτέχνη που σε κάθε του εμφάνιση απογειώνει με τα πρωτότυπα remixes του, με το «Love Rehab» να είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια στα i-pod της χώρας.
Δυναμική αναμένεται και η παρουσία των Art Department! To εκρηκτικό δίδυμο με το χαρακτηριστικά απόκοσμο ύφος του, σε ένα πρόγραμμα που κορυφώνεται με τις τελευταίες επιτυχίες «Without you» και «The Drawing Board» για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Last but not least….oι Ancient Astronauts, την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα! Μια καριέρα γεμάτη επιτυχημένες παραγωγές, 2 albums μέσα από την ESL των Thievery Corporation, μιας και αποτελούν ένα από τα αγαπημένα τους νέα ονόματα και αντισυμβατικές funk δουλειές!

Ακόμα στο REWORKS 2011:

Mika Vainio / Pan Sonic Live
Carola Pisaturo
Greg Brockmann
Robin Ordell
Smokey Bandits Live
The Q Orchestra Live
My Wet Calvin Live
Hana Live
Felizol & the Boy Live
Stassy
Mr. Statik
Elias Playground
Dim DJ
D. Art
Cloverleaf
The Rattler Proxy Live
Cruz
Manolis MANSTA Stavroulakis

…..και έπεται συνέχεια!

Σε μια ειδική παρουσίαση φέτος το Reworks φιλοξενεί και τους μυστηριώδεις Tiger & Woods αλλά και τoυς Smokey Bandits, Cayetano, Karuan & Band σε ένα ξεχωριστό live.

16 και 17 Σεπτεμβρίου… Reworks Festival στη Βίλκα… και Αθήνα-Θεσσαλονίκη γίνονται ένα, υπό τους ήχους των Alva Noto, Mika Vainio και Benga στα πλαίσια του showcase του Bios!

Φέτος το φεστιβάλ δίνει έμφαση στην προβολή νέων ειδών, από την σκηνή της Αμερικής, της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας, δίνοντας ωστόσο έμφαση στην προβολή εγχώριων σχημάτων και καλλιτεχνών που αποτελούν το μέλλον της ελληνικής σκηνής. Συγκροτήματα και DJ's συνθέτουν το φετινό μουσικό παζλ του Reworks!

Φυσικά δεν ξεχνάμε τα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί:

Hercules & Love Affair Live
Lamb Live
Dubfire
Miss Kittin
Benga
Karuan
Reboot
James Holden
Davide Squillace
Carlo Lio
Kate Wax
Cayetano Live Band
And.id Live
Darktom & George Adi
Ison
Actor One

Hercules & Love Affair από την Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, ερμηνεύουν τις μεγάλες τους επιτυχίες «Blind», «You Belong», «Athene» και μας παρουσιάζουν την νέα τους εξαιρετική δουλειά που κάνει ήδη με επιτυχία τον γύρο του κόσμου.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Θρυλικοί LAMB, στην πρώτη τους περιοδεία έπειτα από 8 χρόνια παντρεύουν το «Gabriel», «Gorecki» και το «Softly» με το νέο τους άλμπουμ «5», το οποίο ήδη έχει βάλει υποψηφιότητα για τα καλύτερα της χρονιάς… Από το Manchester στη Θεσσαλονίκη, οι LAMB, με άρτιο ήχο και εκπληκτική μουσική αισθητική.
Dubfire – Reboot - James Holden: Tο dance feeling απογειώνεται και το REWORKS αναδεικνύει το δημιουργικό οίστρο των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.
Η ιέρεια της electro Miss Kittin μετά την μοναδική της εμφάνιση στο Reworks 2010 όπου έπαιξε για 8 ώρες δεν θα μπορούσε να λείψει από το φετινό φεστιβάλ!
Το πρόσωπο πίσω από τους Magnetic Man, παραγωγός της Katy B και ηγετικό πρόσωπο της dubstep ο Benga από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και το Reworks.
Ο Karuan και η μπάντα του για πρώτη φορά εμφανίζεται live στην Ελλάδα έχοντας σκοπό να «υπνωτίσει το κοινό με επιτυχίες όπως το «Hypnotized» και το «Reflections of a poem»...

To αστικό περιβάλλον μεταμορφώνεται σε ένα κέντρο πολιτισμού - το Reworks Festival, o θεσμός της πόλης είναι εδώ και φέτος θα φιλοξενήσει περισσότερα από 60 σχήματα και καλλιτέχνες!

Περισσότερα … στο τέλος του Αυγούστου.


REWORKS FESTIVAL!
A PLACE WHERE WE ALL BECOME ONE...


Προπώληση εισιτηρίων:
Εισιτήριο διημέρου (έως 16 Ιουλίου – προνομιακό) : 40€
Εισιτήριο διημέρου (έναρξη προπώλησης 16 Αυγούστου): 45€
Μονοήμερο εισιτήριο (16 Σεπτεμβρίου): 28€
Μονοήμερο εισιτήριο (17 Σεπτεμβρίου): 28€

Σημεία προπώλησης:

Online Ticket Hour www.tickethour.com
210 8108228

Θεσσαλονίκη Metropolis Τσιμισκή 33 2310 250072
Joint Αγίας Σοφίας 1 2310 277760
Play Ground Ιωάννου Δέλλιου 4 2310 279402
Stereodisc Αριστοτέλους 4 2310 962912
Bubblegum Α.Παπανδρέου 147/Συκιές 2310 630 200
Lotos Σκρα 7 2310 260776
Αθήνα Metropolis Record Stores Πανεπιστημίου 54 210 3246210

Αθήνα Public Καραγεώργη Σερβίας 1 210 3830404

Βόλος Casablanca DVD store Δημητριάδος 193 24210 29263
Έδεσσα Sugar bar Βουλγαροκτόνου 7 23810 20530
Λάρισα Motel street boutique Πατρόκλου 4 2410 537380
Βέροια Seven Spot Ανοίξεως 114 2331 075448
Καβάλα Lobby Record Store Ομονοίας 91 2510 233396
Σέρρες Frenzy Χατζηιακώβου 14 23210 28003


Ακολουθούν βιογραφικά των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο Reworks 2011.


Hercules and love affair

Έρχονται από την Νέα Υόρκη για να παρουσιάσουν την νέα εξαιρετική τους δουλειά αλλά και να μας θυμίσουν μεγάλες τους επιτυχίες όπως το Blind ή το You Belong .
Από την εποχή που τους πρωτογνωρίσαμε, το 2008, με τα υπέροχα φωνητικά του Antony Hegarty στο Blind, μέχρι σήμερα η μπάντα από το Μεγάλο Μήλο ωρίμασε και ξαναχτυπά με μία δουλειά που ήδη γνωρίζει επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Η μουσική τους ταξιδεύει από την disco στη house και από την acid στην synth - pop με το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Τρεις ολόκληρες δεκαετίες χορευτικής μουσικής σε ένα απόλυτα ξεχωριστό ήχο.
Οι New York Times τους αποθέωσαν, οι πιο διάσημοι παραγωγοί Dj Hell Patrick Wolf συνεργάστηκαν μαζί τους, και τελικά... η πιο dance μουσική που γράφτηκε ποτέ είναι πραγματικότητα, τόσο μα τόσο διαφορετική, τόσο μα τόσο ξεσηκωτική.

Lamb

Οι Lamb δημιουργήθηκαν στο Μάντσεστερ το 1995 και θεωρούνται μια από τις πιο σημαντικές μπάντες της Βρετανικής indie/electronica. Ο Andy Barlow και η Lou Rhodes έχουν στο ιστορικό τους σπουδαίες παραγωγές ακολουθώντας ένα down tempo, drum n bass ηλεκτρονικό ήχο. Οι μεγάλες τους επιτυχίες Gabriel και Gorecki φαίνεται να έχουν και συνέχεια, αφού το 2011 επιστρέφουν έπειτα από 8 χρόνια με ένα νέο πολλά υποσχόμενο άλμπουμ που έχει το τίτλο «5» το οποίο ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία ανά τον κόσμο και ήδη θεωρείται υποψήφιο ως ένα από τα album της χρονιάς. Στην πρώτη τους περιοδεία έπειτα από 8 χρόνια, με sold out σε όλες τους τις συναυλίες, οι Lamb εμφανίζονται στο Reworks και παρουσιάζουν παλιές αλλά και τις νέες τους επιτυχίες.

Dubfire’s

Με έδρα την Ουάσινγκτον, κατέκτησε τον κόσμο και το κοινό της Dance με το σχήμα Deep Dish. Σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της House κερδίζοντας Grammy και κάνοντας remix από την Mαdonna, μέχρι τον Justin Timberlake και την Dido. Ωστόσο ο Dubfire δεν έμεινε εκεί. Aκολουθώντας ένα ήχο ξεχωριστό με minimal techno επιρροές αλλά και έντονα progressive House στοιχεία δημιούργησε την SCI + TEC και κυκλοφόρησε τις μεγάλες επιτυχίες « Ribcage», « Roadkill» συνεχίζοντας να βρίσκεται μόνιμα στο προσκήνιο αλλά και στο πάνθεον των πιο σημαντικών πρόσωπων της ηλεκτρονικής μουσικής σήμερα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζει μια προβολή της δισκογραφικής του εταιρείας, μέσω της συμμετοχής του μαζί με ακόμη 3 καλλιτέχνες.

James Holden

Το αληθινό του όνομα είναι James Alexander Goodale Holden,γεννήθηκε στη Βρετανία και ξεκίνησε την καριέρα του σαν παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και dj το 1999 σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ήταν τότε που κυκλοφόρησε το «Horizons» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Ακολούθησαν remix σε κομμάτια της Madonna της Britney Spears, των Depeche Mode, New Order, Nathan Fake και Kieran Hebden αλλά και του Steve Reid. Σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής και έρχεται να δείξει άλλη μια φορά στο κοινό πως είναι master στο είδος του. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Reworks στα πλαίσια της προβολής της Border Community θα παρουσιάσει ένα μοναδικό eclectic set!


Miss Kittin

Γεννημένη στη Γαλλία η Caroline Herve (Miss Kittin), κατάφερε να εδραιωθεί ως η πιο σημαντική καλλιτέχνης στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σήμερα. Με την φωνή της να έχει ντύσει αμέτρητες επιτυχίες και με μεγάλες συνεργασίες, η Miss Kittin κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να απασχολήσει όλο τον κόσμο. Μαζί με τον Hacker δημιούργησε το «Frank Sinatra», «Life on MTV» ενώ συνεργάστηκε με τον Felix Da Housecat στο «Silver Screen», με τον Golden Boy στο «Rippin Kittin», κομμάτια τα οποία αγαπήθηκαν και παίζονται ακόμη σήμερα στην Ελλάδα. Η κυκλοφορία του πρώτου σόλο της άλμπουμ το 2004 με τίτλο «I com», αποκάλυψε μια διαφορετική πτυχή της προσωπικότητας. House με punk χαρακτήρα και ηλεκτρονική pop έγιναν ένα! Το «Requiem for a hit» και το «Happy Violentine» σκαρφάλωσαν στα διεθνή charts και ακολούθησε μια παγκόσμια τουρνέ με αμέτρητες εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ σε Ασία, Αμερική, Ωκεανία και Ευρώπη. Οι εμφανίσεις της μπροστά σε 25.000 άτομα στη Βαρκελώνη θεωρούνται ακόμη και σήμερα ως η μεγαλύτερη στιγμή στο Sonar festival. Εμφανίστηκε επίσης μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στη Σαγκάη, στο Τόκιο αλλά και στη Βραζιλία. Μόνο όποιος έχει δει την Kittin πίσω από τα decks μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα που πηγάζουν από την μουσική της, έχοντας την δυνατότητα να παίξει γνωστά μουσικά κομμάτια από τον Prince και τους Depeche Mode μέχρι house & techno μουσική. Την στιγμή που παίζει με την εναλλαγή των δίσκων και διαφορετικών ήχων, αρχίζει ξαφνικά να τραγουδά δημιουργώντας κάτι το αναπάντεχο! Πρόσωπο στο THE FACE, αμέτρητα εξώφυλλα σε περιοδικά σε όλο το κόσμο, φωτογραφήθηκε με τον Carl Lagerfeld και θεωρείται η μεγαλύτερη γυναίκα DJ στον κόσμο.
Benga

Φανταστείτε το πρώτο κλαμπ που πήγατε ποτέ και πως είστε μόλις 14 ετών αλλά παρόλα αυτά έχετε κάνει ήδη τη δική σας παραγωγή. Αυτό ακριβώς είναι ο Benga και δεν χρειάστηκε να το φανταστεί, γιατί απλά είναι η ιστορία της ζωής του. Σήμερα είναι ο πρωτεργάτης και ένας από τους καλύτερους και πιο γνωστούς παραγωγούς της dubstep μουσικής, μέλος των Magnetic Man, του πρώτου dubstep group και παραγωγός της Katy B ! Eχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες του είδους, κουβαλάει μεγάλες επιτυχίες στις αποσκευές του και έναν ήχο μοναδικό.

Karuan

Πολλοί τον γνωρίζουν από την μεγάλη του επιτυχία «I am Hypnotized» ή από το «Reflections of a Poem». Μετά από δύο εξαιρετικά άλμπουμ γεμάτα funk ήχους με μια έντονη γεύση από oriental ο Βιεννέζος μουσικός γνωστός με το όνομα Karuan είναι πια το αγαπημένο παιδί της Ευρώπης μετά από την περιοδεία του με την πενταμελή του μπάντα. Στις δουλειές του συγκαταλέγονται δεκάδες soundtrack ταινιών αλλά και ντοκιμαντέρ ενώ πρόσφατα άγγιξε τα Οσκαρ για την δουλειά του στην ταινία «A moment Of Freedom». To καθαρόαιμο funk παίξιμο του σε απίθανες μελωδίες και όλη η σκηνική του παρουσία είναι ότι συζητιέται περισσότερο μετά από κάθε live show του. Όσο για το νέο του album… είναι αυτό που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μας απογοητεύσει.

Reboot

Το single του Caminado έχει γίνει το απόλυτο hit. Με 900.000 views στο youtube και αμέτρητες μεταδόσεις στα ραδιόφωνα του κόσμου, τί άλλο θα μπορούσε να είναι! Ο Reboot, εκδήλωσε το ταλέντο του στην Φρανκφούρτη, απ’ όπου ξεκίνησε και τις πρώτες του παραγωγές, με ένα απόλυτα ηλεκτρονικό house ήχο να ξεχωρίζει, σε μια εποχή που άλλοι στην ηλικία του ανακάλυπταν τα video games και τα κορίτσια. Σήμερα έχοντας μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, είναι ένα μεγάλο όνομα στο είδος του με σπουδαίες συνεργασίες και παραγωγές που έχουν επηρεάσει την παγκόσμια μουσική dance σκηνή.


Cayetano

Έχοντας μια πλούσια δισκογραφική πορεία, βραβεύσεις και υποψηφιότητες, remix από τον Parov Stellar και τον Wax Tailor, o Cayetano επιστρέφει μετά από 6 χρόνια σε περιοδεία με την μπάντα του στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου του album «Back Home» στην KLIK Records, μια ιστορία που ξετυλίγεται σε 10 τραγούδια. Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο θεωρείται η καλύτερη δουλειά του μέχρι σήμερα, έχοντας την υποστήριξη καλλιτεχνών όπως ο Laurent Garnier και ο Michael Mayer. Οι εμφανίσεις του ήδη έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές από το βρετανικό WIRE magazine και το Resident Advisor.

Ison

Όποιος βρέθηκε στο τελευταίο Reworks Festival θα συμφωνήσει ότι ο Ison ήταν η αποκάλυψη, παρουσιάζοντας το closing set του φεστιβάλ. Ιδρυτικό μέλος των ΝΟΝ, θεωρείται σήμερα ως ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Δημιουργός και μέλος του project « Actor One» με remix στους Fisherspooner, κυκλοφόρησαν single έχοντας υποστήριξη από τον Laurent Garnier, DJ Hell, Steve Bug, Hernan Cattaneo κ.α. Toν Ιούνιο το νέο τους track «March Violets» συμπεριλαμβάνεται στην νεα συλλογή της Heidi «Jackathon» μέσα από την Get Physical, ενώ θα κυκλοφορήσει και το remix τους στον Sillyboy. Τα set του αποτελούν σημείο αναφοράς της μουσικής του σήμερα, παντρεύοντας old school μπασσογραμμές, disco, και Chicago house ήχους.



Kraak and Smaak

«Heineken, Van Gough, Kraak & Smaak… τα 3 πιο γνωστά πράγματα που έχει βγάλει η Ολλανδία». Ίσως σας φαίνεται υπερβολικό, όμως τόσο επιτυχημένα υπήρξαν τα τελευταία 5 χρόνια για το πιο καυτό σχήμα της Ολλανδίας σήμερα! Έχοντας κάνει remix για Jamiroquai, Don Diablo, Mark Rae, Richard Dorfmeister, Fort Knox Five, Soul of Man, μεταξύ πολλών άλλων, οι Kraak & Smaak, όπως περιγράφει το dance περιοδικό IDJ, είναι ένα… must see act!. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται κάθε φορά από τις εμφανίσεις και την μουσική τους, ένα αμάλγαμα από funk, freestyle και electronica. Το single τους «Squeeze me» παίζεται παντού, το άλμπουμ τους «Plastic people» αγαπήθηκε όσο λίγα. Το νέο τους άλμπουμ «Electrin hustle» ήδη ξεχωρίζει με την επιτυχία «Call up to heaven», η οποία έχει αγαπηθεί σε όλη την χώρα. Εμείς έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα όλη την μπάντα τους, σε μια συναυλία που θα συζητηθεί!

Alva Noto

Το Reworks έχει την τιμή να φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του μινιμαλισμού και της πειραματικής σκηνής παγκοσμίως, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Reworks με το Bios, κέντρου συνάντησης για τις τέχνες και τα μέσα του σήμερα. Ο Alva Noto – κατά κόσμο Carsten Nicolai - χρησιμοποιεί την τέχνη και τη μουσική ως συμπληρωματικά εργαλεία για να δημιουργήσει μικροσκοπικές όψεις δημιουργικών διαδικασιών. Δημιουργός και performer αμέτρητων installations, σε χώρους όπως την Guggenheim της Νέας Υόρκης, το SF MoMA και το MoMa της Οξφόρδης, το NTT στο Tόκιο, την Tate Modern και την Μπιενάλε της Βενετίας, με αμέτρητες συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Ryuichi Sakamoto, Blixa Bargeld και Richie Hawtin, ο συνιδρυτής του θρυλικού label Raster-Noton ήταν υπεύθυνος για τη βραβευμένη σειρά CD «20 έως το 2000», που κέρδισε το Χρυσό βραβείο Nica στο Prix Ars Electronica, το 2000. Πρόσφατα επιχείρησε ένα μουσικό πείραμα σε συνεργασία του με τον Ryoji Ikeda που φέρει τον τίτλο Cyclo. Αυτή θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη… Κρατηθείτε!





Art Department

Art Department είναι το πνευματικό τέκνο του θρύλου της καναδικής techno / house Kenny Glasgow και του ανερχόμενου αστέρα Johnny White. Με αμέτρητες solo κυκλοφορίες υψηλών προδιαγραφών, το εκρηκτικό δίδυμο θεωρείται από τις πιο προοδευτικές παρουσίες στο χώρο της tech-house, με μια χαρακτηριστική απόκοσμη ατμόσφαιρα, συνοδευόμενη από μια αίσθηση τεταμένης οικειότητας που διαποτίζει τον ήχο τους. Με μαζική υποστήριξη παγκοσμίως κι ένα συναρπαστικό πρόγραμμα κυκλοφοριών, συμπεριλαμβανομένων και συνεργασιών με Seth Troxler, Jamie Jones και Soul Clap, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό θα είναι ένα ακόμη εμπνευσμένο κεφάλαιο στην ιστορία της house μουσικής. Το τελευταίο τους album στην Crosstown Rebels με κομμάτια όπως η τεράστια επιτυχία «Without You» και τίτλο «The Drawing Board», δεν αφήνει περιθώρια διαφυγής στο κοινό του φετινού Reworks Festival. Αυτή θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.. Ανυπομονούμε!

Chaim

Το Reworks φιλοξενεί έναν σημαντικό παραγωγό της ηλεκτρονικής μουσικής. Μετά το πρώτο κύμα εντυπωσιακών releases σε labels όπως Supplement Facts, Cocoon και MBF και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Sven Vath, Laurent Garnier, Tiga, Digweed, Claude Von Stroke, για πάνω από ένα χρόνο, o Chaim συνεχίζει να εκπλήσσει συνεργαζόμενος με το γνωστό γερμανικό label BPitch Control, με πασίγνωστα πλέον hits όπως το «Love Rehab». Ο Chaim συγκεντρώνει ποικίλες επιρροές – synth-pop, γερμανικής house και techno, nu-disco, ambient, ακόμη και nu-jazz – δημιουργώντας κάτι νέο και φρέσκο. Η φετινή του παρουσία στο Reworks προμηνύεται μαγευτική… Μην την χάσετε.

Tiger & Woods

Δύο καλλιτέχνες από τα 2 διαφορετικά σημεία της Ευρώπης, τον Βορρά και τον Νότο, με ένα κοινό μουσικό παρανομαστή που πηγάζει από τον βαθύ αναλογικό ήχο. Οι περισσότεροι το λένε disco, εμείς πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους ήχους του μέλλοντος. Έχοντας τραβήξει τα βλέμματα επάνω του, το μυστηριώδες δίδυμο και ο σήμα κατατεθέν ήχος τους, κάτι ανάμεσα σε boogie, house και funk, μετά τα white labels στην Editainment, θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ στην Running Back, το οποίο ήδη συζητείται στους μουσικούς κύκλους όσο λίγα. Όσο για τα live τους, αυτά έχουν ήδη ροκάρει τα πιο καυτά disco σημεία του πλανήτη και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Red Bull Academy Showcase, δεν έχετε να περιμένετε τίποτε άλλο, απο τα καλύτερα του επερχόμενου τους LP.

Wet Calvin

Οι Λεωνίδας και Άρης, δύο 29χρονοι Αθηναίοι ή αλλιώς My Wet Calvin, αποτελούν ένα από τα πιο αγαπητά σχήματα της τοπικής σκηνής. Ξεκίνησαν μοιράζοντας τα «σπιτικά» EPs τους δωρεάν, κατά τη διάρκεια των συναυλιών τους, και το 2010 κυκλοφόρησαν με το πρώτο τους album «All great Events» με παραδοσιακή διανομή. Στόχος της μπάντας είναι να δημιουργήσει μοναδικές βιωματικές εμπειρίες, πάντα σε συνάρτηση με το shoegaze/electro/pop ύφος της. Χειροποίητες και αποκλειστικές κυκλοφορίες, συμμετοχικά events, συναυλίες στα πιο απίθανα μέρη και μερικά εξαιρετικά video clips, συνθέτουν το οπλοστάσιο των My Wet Calvin. Το πρώτο τους single μέσα στο 2011, από το επερχόμενο δεύτερο LP τους, κυκλοφόρησε αρχικά μόνο ψηφιακά, αποκλειστικά για τους fans, πριν χαραχτεί σε βινύλιο από τη Just Gazing. Εκεί όμως που πραγματικά κόβουν την ανάσα, είναι στα live τους, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδική μέσα απο ειδικά κοστούμια και διαθέτοντας μια σκηνική παρουσία απο τις λίγες… Αυτή θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στο Reworks.

Cruz
O Cruz είναι ένας επιτυχημένος παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στην γενέτειρά του, την Κοζάνη. Από το 2003 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως dj και σύντομα βρέθηκε μεταξύ των πλέον ταλαντούχων καλλιτεχνών της πόλης και αποτέλεσε μία απο τις μουσικές ελπίδες του χώρου στην Δυτική Μακεδονία. Το χαρακτηριστικό του στυλ αποτελεί ένα μίγμα electro, house και tech beats.

Felizol and the Boy

Δύο μουσικά μονοπάτια τα οποία συναντιούνται σε χωμάτινο σταυροδρόμι. Κάπως έτσι φαντάζει στο μυαλό μας το project Felizol & The Boy. Έχοντας συνθέσει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και με αρκετές κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, αποτελούν ένα άκρως… ανήσυχο δίδυμο με προσωπικές κυκλοφορίες σε labels όπως International Deejay Gigolos, Inner Ear, Ntrop κ.α, ενώ ήδη ετοιμάζουν για το 2011 το άλμπουμ τους 3 Women και Fungus. Όσο για την μουσική τους, έχει λάβει πολλούς χαρακτηρισμούς, όπως poop, duckstep, theodorakian goth, hatzidacid, minimal doom, maximamal techno, treehouse, fish ‘n’ clicks, new aids, fairytalectro, discopathy, lovesongs for biscuits and tea. Αυτή θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και το Reworks.

Ηana live

Ηana είναι το techno project του Θάνου Παπαδόπουλου (One mile tar και 1/4 των Good luck Mr. Gorsky). Μαζί με ένα ακόμη μέλος των Good luck Mr. Gorsky, Θάνο Μπαντή, ξεκίνησαν μια σειρά από live εμφανίσεις και ηχογραφήσεις το καλοκαίρι του 2010, με αποτέλεσμα την πρώτη κυκλοφορία Hana την Άνοιξη του 2011 στην Granny Records, η οποία έλαβε υψηλές κριτικές απο ΜΜΕ της χώρας και του εξωτερικού, με αποκορύφωμα την συμμετοχή τους στην συλλογή «Wire Tapper 25th edition CD». Αναλογικά synths, samplers και sequencers γίνονται ένα, σε κομμάτια τα οποία χαρακτηρίζονται από πειραματικά και abstract στοιχεία. Αυτή θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στο Reworks.

Μr. Statik

O Στάθης Καλατζής κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο του Mr. Statik. Με πρώιμες επιρροές από τα 90’s και την αναδυόμενη τότε σκηνή του hardcore/breakbeat, αγάπησε την techno, στοχεύντας σε ένα φρέσκο ήχο σε όλο του το φάσμα. Η συμμετοχή του στην Ακαδημία της Red Bull το 2003 ήταν σημαντική. Περισσότερες εμφανίσεις και κυκλοφορίες σε διάφορα labels όπως Renowed, Immigrant, Memo, Karloff κ.α. Πλέον ανήκει στην οικογένεια της Bpitch Control. Φέτος επιστρέφει στο Reworks στο πλαίσιο του Red Bull Music Academy showcase και υπόσχεται ένα DJ Set με House κατεύθυνση.

Darktom and George Adi

Την περασμένη χρονιά έκλεισαν την πρώτη ημέρα του Reworks Club με ένα απίστευτο set. Τα παιδιά – θαύματα των ΝΟΝ, επιστρέφουν στο Reworks και φέτος με τον γεμάτο δυναμισμό ήχο τους. Χωρίς αμφιβολία είναι μέρος της νέας γενιάς καλλιτεχνών της πόλης. Έχοντας εμφανιστεί στα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα τα περασμένα χρόνια, παρουσιάζουν την πιο καινούργια μορφή της techno, γεμάτη ενέργεια, έχοντας κυρίως επιρροές από την Γερμανική και την Βρετανική σκηνή. Αυτόν τον ήχο θα παρουσιάσουν στο Reworks σε ένα special back to back set.

Kate Wax

H Kate Wax είναι το alter ego της Aisha Devi Enz. Με μια καριέρα γεμάτη παραγωγές στην Mental Groove και την θρυλική Output από το Λονδίνο, η γεννημένη στην Ελβετία, (μισή Θιβετιανή), η ολοκληρωτικά δοσμένη στην μουσική παραγωγός και avant-garde συνθέτης – τραγουδίστρια, επιστρέφει με ένα νέο άλμπουμ στην Border Community με τίτλο «Dust Collision». Μια συλλογή από σκοτεινές, αντισυμβατικές ηλεκτρονικές post –pop δουλειές. Ωστόσο τα dance floor συναισθήματα είναι εκεί, τα ιδιοφυή φωνητικά της είναι εκεί και η μουσική της ακούγεται φρέσκια όσο ποτέ. Στην πρώτη της εμφάνιση στο Reworks θα εμφανιστεί ζωντανά με το σχήμα της, στο πλαίσιο της παρουσίασης της Border Community.