Τίτλοι εφημερίδων (03/09/2011)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πόρτα απολύσεων στο στενό Δημόσιο
"Το υπουργείο Οικονομικών προϊδεάζει και για νομοθετικό σπάσιμο της μονιμότητας. Το δρόμο της εργασιακής εφεδρείας και στους εργαζομένους που απασχολούνται στις παριφές του στενού δημόσιου τομέα ανοίγει η κυβέρνηση"

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ομαδικά πυρά της Αντιπολίτευσης
Ομαδικά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά τις συνομιλίες με την Τρόικα και ύστερα από όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις και την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Η ΑΥΓΗ: Εικονικά σχολεία
"Χωρίς βιβλία και καθηγητές, όπως αναγνώρισε η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου σε συζήτηση στη βουλή με τον Αλ. Τσίπρα, θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης"

ΑΥΡΙΑΝΗ: Χρεωκοπία της Ελλάδας τον Φεβρουάριο βλέπουν τώρα οι Γερμανοί
"Μόνο φαντασιακό δεν είναι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μιας από τις πλέον έγκυρες γερμανικές εφημερίδες, την Handelsblatt".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πλασματικά χρόνια. Πόσο κοστίζει η αναγνώριση
"Ο νέος ασφαλισμένος που θα χρησιμοποιήσει πλασματικά χρόνια θα το κάνει κατά κύριο λόγο για να συμπληρώσει όσο το δυνατόν οικονομικότερα τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης έως τα 40, ώστε να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί στα 60 του"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βόμβα για τον Γιώργο
"'Κερδοσκοπία του πρωθυπουργού (Γ. Παπανδρέου) σε βάρος της χώρας του" επιγράφεται η ερώτηση του ευρωβουλευτή Andreas Molzer, ο οποίος κάνει λόγο για "κερδοφόρα επιχείρηση 22 δισ. ευρώ" με τα ασφάλιστρα κινδύνου, εν όψει χρεοκοπίας της Ελλάδας

ΕΘΝΟΣ: Δραματικό τηλεσίγραφο για το έλλειμμα
"Να εκτονώσουν την ένταση μετά το ναυάγιο της Πέμπτης, επιχειρούν Αθήνα και Βρυξέλλες. Απαιτήσεις - φωτιά για να εκταμιευθεί η 6η δόση, διαψεύδει η κυβέρνηση τα εκλογικά σενάρια"

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελληνισμός και ορθοδοξία μέγας εχθρός της νέας τάξης
"Οι παγκοσμιοποιητές ξέρουν πολύ καλά ότι για να φτιάξουν ένα παγκόσμιο κράτος, με μία παγκόσμια κυβέρνηση, δεν φτάνει μόνο η οικονομική κρίση. Ξέρουν ότι πρέπει να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κουλτούρα και ακόμα περισσότερο μια παγκόσμια θρησκεία"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τάζουν απολύσεις για να εξευμενίσουν την Τρόικα
"Ο Βενιζέλος μετά τον καβγά τα μαζεύει και "υπόσχεται" εφεδρεία για 100.000 δημόσιους υπαλλήλους. Σε παιχνίδι με την φωτιά με απρόβλεπτες πολιτικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες εξελίσσεται η κόντρα της κυβέρνησης με την Τρόικα, την οποία από κοινού οι δύο πλευρές χθες επιχείρησαν να υποβαθμίσουν"

ΕΣΤΙΑ: Οδηγούμεθα σε χρεωκοπία
"Η Ελλάς οδηγείται μαθηματικώς προς την χρεωκοπία και η Κυβέρνησις του κ. Παπανδρέου δεν κάνει τίποτε για να την αποτρέψη"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτικό σωσίβιο αναζητεί η Αθήνα
"Προθεσμία δέκα ημερών, για να προετοιμάσει μέτρα που θα οδηγήσουν το έλλειμμα του 2011 και του 2012 όσο το δυνατόν πιο κοντά στους δημοσιονομικούς στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, έδωσαν τα στελέχη της Τρόικας στην κυβέρνηση διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις που είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο"

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Η Τρόικα έφυγε... η κάλπη έρχεται
"Η Τρόικα έφυγε - είτε αποχώρησε, όπως υποστηρίζουν πολλοί, είτε να ξαναέρθει, όπως είπε ο Ευ. Βενιζέλος, αλλά η ουσία είναι ότι σε δέκα μέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει δείγματα γραφής για τις διαρθρωτικές αλλαγές που της ζητούν οι δανειστές. Αλλιώς η έκτη δόση θα εγκριθεί, αλλά πακέτο με τις...κάλπες"

Ο ΛΟΓΟΣ: Η "παρεξήγηση" φέρνει νέες απολύσεις στο Δημόσιο
"Προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αιφνίδια διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας επιχείρησε ο υπουργός οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, αποκλείοντας κατηγορηματικά τα νέα μέτρα αλλά και προαναγγέλλοντας απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα"

ΤΑ ΝΕΑ: Κόκκινη γραμμή σε πράσινο φόντο -Τι κρύβει η ρήξη με την τρόικα
"Ξεχάστε κάθε συζήτηση για νέα εισπρακτικά μέτρα ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης - δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου - προς την τρόικα".

Η ΝΙΚΗ: Στην έξοδο 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι
Μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την αποχώρησή της για να... επιστρέψει σε μερικές ημέρες, όταν θα έχουμε...συνετιστεί, η κυβέρνηση άλλαξε στάση στο θέμα εργασιακής εφεδρείας και εντάσσει σε αυτήν όλους τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα που περισσεύουν. Η εφεδρεία που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, οικονομικά ισοδυναμεί με απόλυση 60.000 ανθρώπων

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η κυβέρνηση βουλιάζει τα ασφαλιστικά ταμεία
"Η κυβέρνηση επιβάλλει στα ασφαλιστικά ταμεία να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων στο πλαίσιο του "κουρέματος" του χρέους χάνοντας πάνω από 5 δισ. ευρώ"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: Τέλος χρόνου...
"Στον αέρα αποκρατικοποιήσεις πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, Προϋπολογισμός, επιβίωση ταμείων. Έρχονται νέες υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους.
Καταρρέει το χρηματιστήριο, εκτοξεύονται τα CDS. Μεγαλύτερο haircut ζητούν τα ξένα funds. Επικοινωνιακοί λεονταρισμοί για να καλυφθεί η ανικανότητα. Μοναδική λύση για έξοδο από το τέλμα οι εκλογές"

ΕΞΠΡΕΣ: Προσαρμογή...πολιτικής για ανάσχεση της ύφεσης
"Ο Ε. Βενιζέλος παραδέχθηκε χθες ότι η ελληνική οικονομία θα κινηθεί σε ύφεση και το 2012"

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ψυχρός πόλεμος με Τρόικα. Δεκαήμερο αγωνίας με διαπραγματεύσεις κορυφής - Στον "αέρα" η 6η δόση "Όχι της τρόικας στο άλλοθι της ύφεσης και σε αλλαγή του στόχου για έλλειμμα 7,6%. 'Κόκκινη κάρτα' για ενιαίο μισθολόγιο, συγχώνευση οργανισμών, ιδιωτικοποιήσεις. Σήμα η εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο. Οι δραματικοί διάλογοι στον 6ο όροφο του υπουργείου, ο σκληρός Μαζούκ και το τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό τα μεσάνυχτα της Πέμπτης"

ΚΕΡΔΟΣ: Το θρίλερ του μεσονυχτίου
"Συναγερμός σε Αθήνα, Ουάσιγκτον, Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες σήμανε χθες μετά την έκταση που πήρε το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το βράδυ της Παρασκευής. Το "μεταμεσονύχτιο θρίλερ" με την τρόικα να ζητεί επιπλέον μέτρα ύψους 0,7% του ΑΕΠ εντός του 2011 και με την κυβέρνηση να επιμένει ότι οι στόχοι πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα που δημιουργεί η ύφεση, είχε ως αποτέλεσμα οι συνομιλίες να διακοπούν για να συνεχίσουν μετά δεκαήμερο και αφού βεβαίως προηγηθεί διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο"

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: 13 καυτοί φάκελοι για οικονομία - πολιτική
"Καλπάζει για το 180% το χρέος. Στο 9% το φετινό έλλειμμα. Θα χρειαστούν νέα μέτρα 1,9 δισ. Παράταση της διαπραγμάτευσης για το rollover των ομολόγων. Για τον Οκτώβριο μετατίθεται η 6η δόση των 8 δισ. Το Δεκέμβριο η τελική απόφαση για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σύγκρουση με την τρόικα για το δάνειο και τα μέτρα
"Έντονη αναστάτωση προκάλεσε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η εμπλοκή που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους εκπροσώπους της τρόικας, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τον τρόπο προώθησης των μεταρρυθμίσεων και για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, ενώ οδήγησαν για ακόμη μια φορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τις περιφερειακές αγορές χρέους της Ευρωζώνης σε κλοιό πιέσεων"