Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού Εκδηλώσεις Καβάλα

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού
η Υποστηρικτική Ομάδα Θηλασμού Καβάλας, διοργανώνει
τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Προστασία, Προώθηση και Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού».
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν.Καβάλας, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας (Νομαρχία) Καβάλας στις 7.00 μ.μ.
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας συμμετέχοντας στον «Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό 2011», η πόλη μας θα πρωταγωνιστήσει στη μεγαλύτερη υπαίθρια γιορτή υποστήριξης και προώθησης του Μητρικού Θηλασμού.
Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.


«Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2011»
Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7/11/11) έχει καθιερωθεί, ως Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Το θέμα της φετινής εβδομάδας είναι: «Μητρικός Θηλασμός: Μια Τρισδιάστατη Εμπειρία-Η σημασία της επικοινωνίας». Οι γενικότεροι στόχοι της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι:
1. Η αναγνώριση των κινδύνων που εγκυμονεί, αλλά και των ευκαιριών που παρέχει η παγκοσμιοποίηση για τις πρακτικές του μητρικού θηλασμού.
2. Η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρει η παγκόσμια επικοινωνία για την εκπαίδευση των ατόμων, όσον αφορά στα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και στα μειονεκτήματα της τεχνητής διατροφής.
3. Η προαγωγή και η λήψη δράσεων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Στρατηγικής για τη διατροφή του νεογνού και του νηπίου.
4. Η αποτροπή της αποδυνάμωσης του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος και υλοποίησης των σχετικών Αποφάσεων της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας.
5. Η δράση για τη δημιουργία συμμαχιών με άλλα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα που αγωνίζονται για παγκόσμια δικαιοσύνη, ειρήνη και υγεία για όλους.
6. Η σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και η τοπική δράση όλων των παραγόντων της οργανωμένης κοινωνίας για την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού.