«Σκιές στην Ιστορία της Ελευθερούπολης» του Γ. Ζάννη

Το βιβλίο του Γεωργίου Ζάννη «Σκιές στην ιστορία της Ελευθερούπολης» παρουσιάζουν οι Εκδόσεις «ΞΥΡΑΦΙ» την επόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 11.30 στην αίθουσα «Δημοκρατίας» του Δημαρχείου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Στάθης Κεκρίδης και ο καθηγητής Θόδωρος Βεργίδης , ενώ τον συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος-εκδότης Γιώργος Γανίτης.
Στην βιβλιοπαρουσίαση θα μιλήσει και θα δεχθεί ερωτήσεις, ο συγγραφέας του βιβλίου καθηγητής Γιώργος Ζάννης.
Το βιβλίο στην ουσία είναι μια αφήγηση διαφόρων γεγονότων σχετικών με μια σκευωρία και μια πλεκτάνη που ταλαιπώρησαν την κοινωνία του Πραβιού στα δύσκολα χρόνια της Δικτατορίας, προκαλώντας πολλές και σκληρές περιπέτειες με την εξόντωση ενός αθώου. Πρωταγωνιστές στην μεν σκευωρία ήταν ένας πολιτκός και στην πλεκτάνη ένας Δεσπότης, συγχρόνως θύτης και θύμα.
Η αφήγηση των γεγονότων αυτών έχει ως σκοπό να διασκεδάσει την βαριά ατμόσφαιρα. Επιπλέον είναι μια προσπάθεια, όχι πρώτη ούτε μόνη, για να απαλλαγεί ο τόπος μας και οι άνθρωποί του από όσα τους βασάνισαν και ίσως τους βασανίζουν ακόμα.
Είναι η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας μέσα στη σύγχυση και στη θολία που προξένησαν συμφορές.
Ο Γιώργος Ζάννης γεννήθηκε στο Πράβι (Ελευθερούπολη) του Παγγαίου και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ελευθερουπόλεως. Σπούδασε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Υπηρέτησε ως Καθηγητής, Γυμνασιάρχης και Λυκειάρχης σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδος.
Τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις τις εκπλήρωσε ως Αξιωματικός. Είναι πατέρας δυο παιδιών, τα οποία είναι διδάκτορες της Αρχαίας Ιστορίας.
Συζυγός του είναι η Φιλόλογος Ελευθερία Καραμπαλάση από τον Λαγκαδά, αγόγγυστος συμπεριπατητής και στα καλά και στα στραβά.