Την «Ρώσικη Ρουλέτα» φιλοξενεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Την φετινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, «Ρώσικη Ρουλέτα», φιλοξενεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Πρόκειται για τα διάσημα μονόπρακτα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ «Η Αρκούδα», «Πρόταση Γάμου», «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού», στα οποία ο Ρώσος συγγραφέας ασχολείται με τις σχέσεις των δύο φύλων παρουσιάζοντας ανάγλυφα και με πολύ χιούμορ τις κωμικές καταστάσεις αλλά και τις μικρές τραγωδίες που κρύβονται στις σχέσεις ανδρών και γυναικών.

Το έργο ανέβηκε σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη και φωτισμούς Μελίνας Μάσχα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί : Άννα Κουτσαφτίκη, Δημήτρης Μυλωνάς, Στρατής Πανούριος.

Λίγα λόγια για το έργο
Η ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ, όπως ακριβώς και ο έρωτας, είναι ένα εξαιρετικά «ερεθιστικό» και επικίνδυνο παιχνίδι, με απρόβλεπτες συνέπειες, διαποτισμένο από το γλυκόπικρο και ανατρεπτικό χιούμορ του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα.

Στα αριστουργηματικά αυτά μονόπρακτα, ο Τσέχωφ αναδεικνύει με τον πιο ανάλαφρο και σχεδόν φαρσικό τρόπο την τραγική κωμωδία της ανθρώπινης ύπαρξης. Βαθύτατος γνώστης της ανθρώπινης ψυχής και γιατρός ο ίδιος, τοποθετεί προσεκτικά στο μικροσκόπιο την ανελέητη, αιώνια διαμάχη των δύο φύλων, μόνο και μόνο για να αποκαλύψει τελικά την ματαιότητα και τον παραλογισμό της.

Οι «μικροί» ήρωες του Τσέχωφ είναι έτοιμοι για μεγάλες πράξεις! Οχυρωμένοι πίσω από τον γιγάντιο εγωισμό τους και από τις μίζερες κοινωνικές συμβάσεις, φιλονικούν και μονομαχούν για πράγματα μηδαμινά και ασήμαντα, ρισκάροντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, ενώ, στην πραγματικότητα, λαχταρούν απεγνωσμένα το δικαίωμά τους στην ευτυχία.

Με βασικό του "όπλο" τον καταιγιστικό ρυθμό, τον αιχμηρό διάλογο, και το σαρκαστικό του χιούμορ, ο Δρ Τσέχωφ μας κλείνει πονηρά το μάτι : Ζείτε και ερωτεύεστε απαίσια κυρίες και κύριοι.....Σαμπάνια!

Λίλλυ Μελεμέ
Σκηνοθέτης

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Ώρα έναρξης : 21:00
Τιμές εισιτηρίων : 15 € - 10 €

Η παράσταση αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών