Το εξώφυλλο που προκαλεί σάλο

Σάλο έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του Newsweek, που δείχνει τον Ιησού να φορά μοντέρνα και ακριβά ρούχα...

Με τίτλο «Ακολουθήστε τον Ιησού» και υπέρτιτλο «Ξεχάστε την εκκλησία», το περιοδικό δείχνει τον Χριστό ντυμένο με καρό πουκάμισο και τζιν μπουφάν, στην Time Square της Νέας Υόρκης.

Χρησιμοποιώντας τη φράση του Τόμας Τζέφερσον «Τι σημασία έχει το πώς θα κηρύξετε αυστηρά την πίστη σας σε διάφορα δόγματα, αν δεν ζείτε όπως απαιτούν τα δόγματα αυτά;», ο αρθρογράφος Άντριου Σάλιβαν προτρέπει τους αναγνώστε να ξεχάσουν την Εκκλησία ακολουθώντας την πραγματική διδασκαλία του Ιησού, μακριά από τις πρακτικές παραεκκλησιαστικών οργανώσεων.(newsbomb.gr)

Πρόκειται για αντίδραση στην αποκάλυψη πως τα μέλη του «ομίλου ΤΒΝ» ζούσαν ζωή χαρισάμενη με βίλες, ταξίδια, ιδιωτικά τζετ και αμύθητου πλούτου υπηρεσίες, από τον οβολό των πιστών.

Μετά και τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις αγοριών σε εκκλησιαστικούς θεσμούς της Γερμανίας και της Ιρλανδίας, οι οποίες συνάμα έφεραν στο φως τα «κρυμμένα μυστικά» του Βατικανού αλλά και τις νοοτροπίες συγκάλυψης των κακώς κειμένων από τους εκάστοτε πνευματικούς ταγούς του Χριστιανισμού, η αμερικανική επιθεώρηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σε μία Αμερική όπου οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι συναγωνίζονται σε συντηρητισμό και πλειοδοτούν σε θρησκευτικό δογματισμό, προπαγανδίζοντας την ιδέα για μία χώρα λευκών, προτεσταντών, χριστιανών και κυρίως πουριτανών. Αυτήν την υποκρισία που έχει προσλάβει διαστάσεις πανδημίας στις Η.Π.Α. επιχειρεί να καταδείξει το περιοδικό «NEWSWEEK».(zougla.gr)