Transistor

Οι Transistor είναι ένα εναλλακτικό pop / rock συγκρότημα από την Αθήνα (Ελλάδα), που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2004.

Οι Transistor, είναι γέννημα θρέμμα της νέας μουσικής κουλτούρας της χώρας μας, αυτής της κουλτούρας που κινείται ανεξάρτητα από τις γνωστές νόρμες και φόρμουλες της πολιτιστικής βιομηχανίας.
Στηρίζεται στην ποιότητα του υλικού και διαδίδεται από στόμα σε στόμα.
Μας πρωτοσυστήθηκαν με το τραγούδι “Living” που είχε συμπεριληφθεί σε last chance remix στη συλλογή “Blessed and Cursed” του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου και κατέκτησαν τα ραδιόφωνα αλλά και τις καρδιές μας. Oι επόμενες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν…

Το 2008 τον Ιούνιο κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ “Things You Miss When You Blink”(Shift Records) που περιείχε 12 κομμάτια με “αγαπημένα του κοινού” το “Epsilon”, το “Lover (Name it what you will)”, όπου συνεργάζονται με τον Craig Walker, πρώην φωνή των Archive και φυσικά το "Living", στην αυθεντική του εκτέλεση. Στις αρχές του 2008 δύο από τα μέλη των Transistor (Μαρία και Νίκη), συνέθεσαν το soundtrack για την θεατρική παράσταση "Sto Vytho" σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη και παράγωγή από το Εθνικό Θέατρο. Όλη η μουσική υπόκρουση της παράστασης ανήκε στους Τρανζίστορ.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 οι Transistor έγραψαν το "Divine" που έγινε μεγάλη επιτυχία και αφορμή για να τους γνωρίσει ένα ευρύτερο κοινό. Το τραγούδι γράφτηκε αποκλειστικά για την "Love In Action" εκστρατεία της Lacta. κυκλοφόρησε και ως single που περιλαμβάνεται στην repackaged edition του “Things You Miss When You Blink”(Δεκέμβριος 2009).

Το νέο τους άλμπουμ “Resting In The Shade Of The Family Tree” κυκλοφόρησε την 1η Φεβρουαρίου 2012. Το άλμπουμ αποτελείται από 11 κομμάτια, με παραγωγή απο τους Τρανζίστορ, συμπεριλαμβανομένης μιας σύνθεσης αποκλειστικά γραμμένη για το video project Explosive Mechanism’s Draft-H.

Από την πρώτη μπαλάντα, μέχρι τις post-rock κιθάρες και τις επιρροές από μέταλλο, το νέο άλμπουμ είναι γεμάτο συναισθηματικές εκρήξεις που προκαλούν το κοινό να τους ανακαλύψει, ειδικά σε εκείνες τις στιγμές που η φωνή της Μαρίας Κουρμούλη ακούγεται σαν από άλλο χώρο και χρόνο.

Οι Τρανζίστορ δεν είναι μόνο ένα συγκρότημα στούντιο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σχεδόν σε κάθε μεγάλο χώρο στην Ελλάδα και έχουν εμφανιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ελληνικού ροκ (Rockwave 2010 κλπ) και ως supporting band σε πολλους δημοφιλείς καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Black Eyed Peas, Faithless, James, Stereo MC'S και Unkle. Την άνοιξη του 2012 θα είναι σε περιοδεία στην Ελλάδα, προωθώντας το νέο τους άλμπουμ.

More info: http://www.transistor.gr
http://www.myspace.com/transistorgreece
http://www.facebook.com/transistorgreece


Οι Τρανζίστορ θα εμφανιστούν στην Καβάλα Κυριακή 29 Απριλίου | Jazz Rock, Καβάλα