ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 2012

Το Κέντρο Πρόληψης και Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ν. Καβάλας (σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.) και η Κινηματογραφική Λέσχη Καβάλας του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, θα παρουσιάσουν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2012 κύκλο προβολών με θέμα τις εξαρτήσεις. Πριν από την κάθε προβολή θα προηγείται μια μικρή εισήγηση.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, Κύπρου 16 στην Καβάλα. Η ώρα έναρξης των προβολών είναι 21:30 και η είσοδος ελεύθερη.

Πρόγραμμα Προβολών:
18/05, «28 days» της Betty Thomas (2000)
Υπόθεση: Μια αλκοολική συγγραφέας αφού με την παράλογη συμπεριφορά της καταστρέφει την γαμήλια νύχτα της αδελφής της, κλέβει μια λιμουζίνα και προκαλεί ατύχημα. Παρόλα αυτά έχει μια ακόμη ευκαιρία αντί για φυλακή να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης για 28 ημέρες.
(ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ)

25/05, «Thirteen» της Catherine Hardwicke (2003)
Υπόθεση: Η Tracy είναι ένα «άβγαλτο» δεκατριάχρονο κορίτσι που μπαίνει απροετοίμαστη στον εντελώς διαφορετικό κόσμο του Γυμνασίου. Προσπαθώντας να γίνει αποδεκτή στο νέο περιβάλλον, προσεγγίζει την δημοφιλέστερη μαθήτρια του σχολείου, την Evie. Σιγά σιγά η Tracy μεταμορφώνεται, μπαίνοντας πρακτικά στην εφηβεία και καταλήγοντας εξίσου δημοφιλής με τον «μέντορά» της. Τα αγόρια πλέον την κυνηγούν και εκείνη δείχνει να το απολαμβάνει. Όπως είναι φυσικό αυτή η αλλαγή βάζει σε δεύτερη μοίρα την πρόοδό της ενώ παράλληλα απομακρύνεται από την μητέρα της, με την οποία είχε πολύ στενή σχέση. Η Tracy θα χάσει τον έλεγχο της ζωής της, φτάνοντας στο χείλος της καταστροφής χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα διέξοδος.
(ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ)

01/06, «Spun» του Jonas Akerlund (2002)
Υπόθεση: Ο Τζος περνάει ένα τριήμερο πολύ διαφορετικό απ` αυτά που έχει συνηθίσει. Όλα αρχίζουν όταν μπλέκει κατά λάθος με έναν παρασκευαστή ναρκωτικών και τον έμπορο του. Μια περιπέτεια ξεκινάει μέσα σε αντίξοες συνθήκες για όλους και με τις καταχρήσεις παράνομων ουσιών να δίνουν και να παίρνουν...
(ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ)