Reworks Workshops Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

REWORKS FESTIVAL 2012

INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL

Reworks Workshops _ Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου_ Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ

Στην 9η του χρονιά, το Reworks ξεκινά μια νέα διαδικασία ενημέρωσης και επικοινωνίας με το κοινό.

Εδώ και οκτώ χρόνια το Reworks αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό ραντεβού κάθε Σεπτέμβρη για την Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα στην Ελλάδα έγινε τόπος συνάντησης καλλιτεχνών και φίλων της μουσικής, οι οποίοι κάθε χρόνο έρχονται στην πόλη παρακολουθώντας τα δρώμενα του φεστιβάλ, ανταλλάσσοντας απόψεις και ανοίγοντας τους μουσικούς τους ορίζοντες.

Έχοντας υπόψη την πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα του Reworks, σε συνδυασμό με τον περιορισμό που συνάδει με την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, η ανάγκη για ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωσης είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 τα φεστιβάλ στην Ευρώπη και την Αμερική, είχαν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάχυση της σύγχρονης μουσικής και στην δημιουργία ενός πολιτιστικού τοπίου. Στην χώρα μας, η σύγχρονη μουσική για πολλά χρόνια ήταν όρος παρεξηγημένος και περιορισμένος. Το Reworks θέλοντας να αλλάξει αυτή την εικόνα στην Ελλάδα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων ιδεών, ξεκινά μια διαδικασία συζητήσεων ανάμεσα στο κοινό, με σκοπό την ενημέρωση και την έμπνευση των ανθρώπων της πόλης και όχι μόνο.

Η πρώτη έκδοση των Reworks Workshops καλωσορίζει καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της μουσικής και κυρίως το κοινό, την Παρασκευή Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ της Θεσσαλονίκης και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Τα Reworks Workshops είναι ένας ανοιχτός χώρος, όπου το κοινό μπορεί να συναντηθεί, να επικοινωνήσει και να εκφράσει την γνώμη του για την μουσική και την εξέλιξή της, τις αδυναμίες της αλλά και να φανταστεί το μέλλον της. Mε αυτόν τον τρόπο θα πέσει η αυλαία για το φετινό Reworks Festival κι έπειτα θα ακολουθήσει ένα free street party στο Reworks Free stage, το απόγευμα της Παρασκευής.

Workshop 1

“Ο γύρος του κόσμου! Καλλιτέχνες και μουσική καριέρα / Μια διαρκής διαδικασία, ένα νέο επάγγελμα.”

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι νέοι και νέες ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ακολουθώντας το πάθος τους, παίζοντας ή δημιουργώντας μουσική. Αλήθεια πως φτάσαμε ως εδώ; Είναι εύκολο ή δύσκολο να κατακτήσει κανείς την μουσική βιομηχανία και να ακουστεί η μουσική του σε όλο τον πλανήτη;

Ομιλητές:

And.id (Μobilee Records, Βερολίνο)
Nikola Gala (Rekids, Θεσσαλονίκη)
Actor One (Kindisch, Θεσσαλονίκη / Φρανκφούρτη)
Detlef (Viva Recs, Θεσσαλονίκη)

Συντονιστής:

Δημήτρης Ατματζίδης (Artville, Θεσσαλονίκη)


Workshop 2

“H ανάπτυξη της σύγχρονης μουσικής και η σημασία της στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον / Ένα εφήμερο εργαλείο ή μια παγκόσμια επιρροή;”

Η σύγχρονη μουσική αποτελεί σήμερα σύμβολο ανάπτυξης και ευημερίας σε πολλές πόλεις του πλανήτη. Από το Βερολίνο και την Κολονία μέχρι την Βαρκελώνη και το Λονδίνο, υπάρχει μια διαρκής ζύμωση και ενθάρρυνση της μουσικής μέσω γεγονότων, δημιουργίας σκηνών και καλλιτεχνικής προβολής. Πως μπορεί η μουσική σήμερα να συμβάλλει στην πολιτιστική ευημερία, οικονομική ανάπτυξη, προβολή και φήμη μιας πόλης;

Ομιλητές:

Στέφανος Τσιτσόπουλος (Soul Mag, Θεσσαλονίκη)
Όλγα Κυριακίδου (Thessaloniki2014, Θεσσαλονίκη)
Ηλίας Μητσιόπουλος (Playground record store, Θεσσαλονίκη)

Συντονιστής:

Δημήτρης Ατματζίδης (Artville, Θεσσαλονίκη)

Info:
Reworks Workshops
Ημερ/νία: Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
Ώρες: 12.00 – 16.00
Τοποθεσία: Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ (Ερμού 45, Πλ. Αριστοτέλους)