Θέατρο στους δρόμους της πόλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, το Θέατρο Πολιτών και οι Ερασιτεχνικές Ομάδες της πόλης, καλωσορίζουν τη νέα θεατρική περίοδο που ξεκινά με ένα έργο για παιδιά, το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα Ρούχα του Βασιλιά» σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου.

Το Σάββατο 6 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι, ερασιτέχνες ηθοποιοί θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και θα μας δώσουν μια μικρή γεύση από την παιδική παράσταση «Τα Ρούχα του Βασιλιά».

Οι ομάδες που συμμετέχουν και τα σημεία παρουσίασης είναι οι παρακάτω :

1. Άνω Θρόσκω (Μπροστά από το κατάστημα Μακεδονία Σπορ)
2. Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (Πλατεία Καπνεργάτη)
3. Θεατρικά Μηχανάκια (Πεζόδρομος Μεγ. Αλεξάνδρου, μπροστά από το κατάστημα Κωτσόβολος)
4. Τέχνης Έρευνα (Πεζόδρομος Μεγ. Αλεξάνδρου, μπροστά από την Τράπεζα Ελλάδος)
5. Ομάδα Λυδίας Φιλίππων (Κεντρική Πλατεία – Σιντριβάνι)
6. Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Καβάλας (Φιλελλήνων και Ερμού γωνία, παντοφλάδικα)

Την Τρίτη 9 Οκτώβρη και ώρα 18.00 στην πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας, θα διαμορφωθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει το «Ραφτάδικο του Βασιλιά».
Ένας χώρος που θα φτιαχτεί από εμάς για εμάς, σε ένα μεγάλο πάρτι γεμάτο εκπλήξεις. Άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο και συμμετέχουν ενεργά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης αλλά και απλοί περαστικοί, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο μεγάλο πάρτι για τη δημιουργία του Βασιλικού Ραφτάδικου, που θα λειτουργεί καθημερινά από την Τρίτη 9 Οκτώβρη έως την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012.

Ένας χώρος όπου τα μέλη της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού της Καβάλας «Οι Παραμυθάδες» θα αφηγούνται παραμύθια και θα παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια με τους επισκέπτες, καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα για το διάστημα αυτό οι επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να φωτογραφηθούν από το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας. Οι φωτογραφίες αυτές θα εκτυπωθούν, θα αναρτηθούν στους διαδρόμους του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου και θα είναι διαθέσιμες κάθε Κυριακή απόγευμα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7.