Στο «σφυρί» γράμμα του Λένον στον Ερικ Κλάπτον

Αντικείμενα μεγάλων μουσικών του κόσμου θα βγουν στο σφυρί τον επόμενο μήνα( 18 Δεκεμβρίου ) στο Λος Αντζελες, στην δημοπρασία «Προφίλ στην Ιστορία».
Στα αντικείμενα περιλαμβάνεται μια υπογεγραμμένη, χειρόγραφη επιστολή του Τζον Λένον προς τον κιθαρίστα Ερικ Κλάπτον, η ο οποία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 30.000 δολάρια, σύμφωνα με τους διοργανωτές

Στο γράμμα ο Λένον, που δολοφονήθηκε το 1980 σε ηλικία 40  ετών, εκφράζει τον θαυμασμό και τα σέβη του προς τον Βρετανό κιθαρίστα, Έρικ Κλάπτον, και του προτείνει να συστήσουν μαζί ένα συγκρότημα.

Σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές το γράμμα έχει σημασία για τους φαν των Μπιτλς, καθώς ήταν ευρέως γνωστό ότι τα «Σκαθάρια» είχαν προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις και ο Κλάπτον έγινε «σχεδόν» μέλος τους.

Ένα χρόνο πριν από την διάλυση των Μπιτλς(1969) ο Κλάπτον έπαιξε στην μπάντα Plastic Ono Band, που δημιουργήθηκε από τον Λένον και την Γιόκο Όνο και στο τραγούδι του Τζορτζ Χάρισον, «While My Guitar Gently Weeps» το οποίο περιλαμβανόταν στο Λευκό Αλμπουμ των Μπιτλς

Στην ίδια δημοπρασία θα τεθούν προς πώληση ένα γράμμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον, ένα χειρόγραφο του Καρόλου Ντίκενς και μία επιστολή του Μπετόβεν .