ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΛΑΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΧΟ

Γίνεται να ακούσεις και να χορέψεις λατινοαμερικάνικη latin-salsaσε ελληνικό στίχο ?

Η απάντηση είναι ναι, και μας το αποδεικνύει περίτρανα ο Νεκτάριος Βασιλείου, ένας Έλληνας πρωτοπόρος νέος καλλιτέχνης που συνθέτει και ερμηνεύει λάτιν και Δομικανικήbachataεφαρμοσμένη στα ελληνικά πρότυπα!
Ο Mr. Bachata (Νεκτάριος Βασιλείου) ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα τα τελευταία 2 χρόνια, στο χώρο της ελληνικής ποπ – λάτιν μουσικής. Τα τραγούδια του, σε στυλ bachata, salsa, zouklove κ.α. με ελληνικό στίχο πάντα, γνωρίζουν πολύ θετική αντιμετώπιση από τους Έλληνες χορευτές της λάτιν μουσικής, και όχι μόνο. Τα τελευταία 2 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την σύνθεση και ερμηνεία δικών του ποπ – λάτιν τραγουδιών, με κύριο άξονα την Δομινικανικήbachata, εφαρμοσμένη στα ελληνικά πρότυπα. Έχει κάνει solo - live εμφανίσεις σε πολλές πόλεις, σε όλη την Ελλάδα, και ετοιμάζει περιοδεία με liveband για το καλοκαίρι του 2012. Συνεργάστηκε με τους Apurimac, τη RosannaMilan, τη Μαίρη Δούτση και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες στο χώρο της λάτιν μουσικής στην Ελλάδα. Γνωστά τραγούδια του είναι: «Πατρίδα», «Ειν’ η ζωή μια τρέλα (διασκευή του Lamentoboliviano)», «Μάθε μου (ντουέτο με τη Μαίρη Δούτση)», «Κόκκινος φάρος», «Μια νύχτα», όπως επίσης και μια διασκευή σε bachata του γνωστού τραγουδιού του Λάκη Παπαδόπουλου, αρχικά ερμηνευμένο από την Αρλέτα, «Τα ήσυχα βράδια». Ο δίσκος του «theblackhatalbum», θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, αποκλειστικά μέσω internet.

O Νεκτάριος Βασιλείου δίνει μια αποκλειστική συνέντευξη στο Akroama Fm και στον Βαγγέλη Καράλη με ‘’φόντο’’ τον Θερμαϊκό και την πλατεία Αριστοτέλους από το Roof Garden του Electra Palace στην Θεσσαλονίκη.
Καλησπέρα Νεκτάριε, χαίρομαι που σε γνωρίζω από κοντά !
Αρχικά
-          Πότε και πώς  αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το είδος μουσικής ?  (Latin, salsa, bachata )
Ξεκίνησα να χορεύω πριν από 4 χρόνια σε μία τοπική σχολή του Ρεθύμνου. Ο ενθουσιασμός μου για τη λάτιν μουσική και η προτροπή ενός φίλου μου να γράψω Bachata με ελληνικό στίχο, ήταν οι αφορμές για να ασχοληθώ με αυτό το είδος μουσικής.  Στην αρχή έκανα διασκευή μίας Bachata με ισπανικό στίχο στα ελληνικά, είδα ότι οι Λατίνοι χορευτές την δέχτηκαν με πολύ αγάπη κι αυτό μου έδωσε την ώθηση να συνεχίσω να γράφω παρόμοια  τραγούδια, διασκευές αλλά και δικά μου, πάντα με ελληνικό στίχο.


-          Τραγουδάς σε ελληνικό στίχο Latin-salsa, που είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο για την Ελλάδα. Είναι δύσκολο αυτό ?  Μία διόρθωση, τραγουδάω κατά κύριο λόγο Bachata και λιγότερο Salsa.

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται, για τον πολύ απλό λόγο ότι τα ισπανικά σαν γλώσσα έχουν την ίδια προφορά και τον ίδιο συλλαβισμό με τα ελληνικά . Συνεπώς, οι μελωδίες, οι λέξεις , αλλά και το νόημα του τραγουδιού μπορούμε να πούμε ότι είναι παρόμοια .
-          Προωθείς την δουλειά σου μέσω διαδικτύου ( youtube ) με το κοινό να ανταποκρίνεται και να ακούει την μουσική σου. Θεωρείς πως το διαδίκτυο βοηθάει ώστε να γνωρίσει ο κόσμος νέα τραγούδια και νέους καλλιτέχνες ?

Πριν 2 χρόνια είχα κλείσει συμβόλαιο με την εταιρεία ΛΎΡΑ . Όμως μετά τις γνωστές σε όλους εξελίξεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία , συνέχισα μόνος μου την προώθηση των τραγουδιών μου, αποκλειστικά και μόνο μέσω διαδικτύου .
Το διαδίκτυο βοηθάει κάποιους νέους καλλιτέχνες να αναδειχτούν , λόγω του ότι βασίζεται στην ελεύθερη διάδοση της μουσικής . Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις ένα καλό υλικό κι ο κόσμος να το δεχτεί θετικά και να το αναπαράγει ώστε να το ακούσουν κι άλλοι . Βέβαια , δε χρειάζεται καμιά φορά να είναι απαραίτητα καλό το υλικό για να γίνει γνωστό, αλλά απλά «πιασάρικο» . Η ποιότητά του θα κριθεί με το πέρασμα του χρόνου .



-          Με ποιους Έλληνες καλλιτέχνες έχεις συνεργαστεί και με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς ?

Έχω συνεργαστεί με τους Apurimac , τη Μαίρη Δούτση και τη Rosanna Mailan , σε δισκογραφικό επίπεδο . Θα ήθελα να συνεργαστώ και με άλλους καλλιτέχνες , από τους οποίους θα μπορούσα να κερδίσω μουσικές γνώσεις  και όχι μόνο .



-          Θεωρείς πως κάποιος νέος καλλιτέχνης μπορεί να αυτοσυντηρηθεί μόνο από την μουσική ? Εσύ ασχολείσαι με κάτι άλλο επαγγελματικά ?

Η εποχή που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα και όλους τους κατοίκους της . Μιας και η ζωντανή μουσική είναι ένα μεγάλο μέρος της νυχτερινής διασκέδασης των Ελλήνων και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά να ξοδέψουν, σαφώς και τα πράγματα είναι πολύ πιεσμένα για τους νέους καλλιτέχνες οι οποίοι προσπαθούν να συντηρηθούν από τα Live τους . Εγώ δυστυχώς ή ευτυχώς ασχολούμουν ανέκαθεν με τη μουσική ερασιτεχνικά και επαγγελματικά , οπότε κουτσά στραβά τα  βγάζω πέρα . Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι κάνω κάτι το οποίο αγαπάω και δε με πειράζει .




-          Για ποιους λόγους κάποιος να ακούσει και να χορέψει latin ?

Είμαστε Έλληνες και πάνω απ’ όλα θα ακούσουμε ελληνική μουσική, εννοώντας λαϊκά, παραδοσιακά, ρεμπέτικα κτλ. Παρόλα αυτά , η ισπανική κουλτούρα απέχει ελάχιστα από την ελληνική κι όπως προείπα, η μουσική, οι στίχοι αλλά και το συναίσθημα στα τραγούδια είναι παρόμοια . Θεωρώ ότι μπορείς να διασκεδάσεις εξίσου ακούγοντας είτε ελληνική είτε latin μουσική, αρκεί να έχεις την διάθεση να περάσεις καλά . Μην ξεχνάμε ότι η latin μουσική προέρχεται από φτωχές χώρες και είναι μουσική της αστικής κοινωνικής τάξης . Συνεπώς, τώρα που περνάμε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, καλό είναι να αφήσουμε τα «φρουφρού κι αρώματα» της χλιδής και του νεοπλουτισμού και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ζήσουμε πιο απλά και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας, χορεύοντας και τραγουδώντας δυνατά !


-          Πολλοί έχουν την εντύπωση πως η latin-salsaαπευθύνεται αποκλειστικά στο γυναικείο φύλλο. Συμφωνείς με αυτό ?
Η Latin χορευτική μουσική και κυρίως η Salsa και η Bachata, δεν απευθύνονται για κανέναν λόγο μόνο στο γυναικείο φύλο. Οι δύο συγκεκριμένοι χοροί είναι κατεξοχήν ζευγαρωτοί, οπότε απαιτείται να υπάρχει ένας άντρας και μία γυναίκα . Ο καθένας έχει το ρόλο του. Ο άντρας καθοδηγεί, η γυναίκα γοητεύει ! Και μην ξεχνιόμαστε, η μουσική κι ο χορός δεν κάνουν ποτέ διακρίσεις, ούτε στο φύλλο, ούτε στη φυλή !

-          Τι προσόντα πρέπει να έχει κάποιος για να χορέψει latin ?

Τα προσόντα που χρειάζονται για να χορέψει κάποιος, είτε είναι λάτιν είτε κάτι άλλο, είναι η όρεξη, η καλή διάθεση και η αγάπη για το χορό ! Η φυσική κατάσταση κι η γνώση χορευτικών κινήσεων δεν παίζουν κανένα ρόλο, γιατί ο χορός είναι έκφραση κι ο καθένας εκφράζεται όπως νιώθει και μπορεί!

-          Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου και τα όνειρα σου για το μέλλον ?

Φιλοδοξία μου είναι να γράφω μουσική την οποία όταν την ακούνε να νιώθουν όμορφα και να χορεύουν με την καρδιά τους . Μεγάλο μου όνειρο από την άλλη είναι να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο .


-          Θα επέλεγες μια καριέρα στο εξωτερικό ?
Μη γελιόμαστε, το μουσικό επίπεδο στο εξωτερικό είναι κλάσεις ανώτερο του δικού μας στην Ελλάδα . Αυτό βέβαια μου δίνει το έναυσμα να γίνω όσο μπορώ καλύτερος και γιατί όχι, αν μπορέσω να κάνω καριέρα και στο εξωτερικό .

-          Ο κόσμος που θέλει να σε γνωρίσει και να σε ακούσει πως μπορεί να το κάνει ?

Ο κόσμος που ενδιαφέρεται για τη Latin μουσική κι ακόμα πιο συγκεκριμένα για τη Bachata με ελληνικό στίχο, μπορεί να βρει τα τραγούδια μου στο Youtube και στο www.reverbnation.com/nektariosvasileiou, απ’ όπου μπορεί ελεύθερα να κατεβάσει τα τραγούδια μου σε καλή ποιότητα . Επίσης τη χειμερινή σεζόν 2012-2013 κάνουμε εμφανίσεις με τους LosMafiosos στη μουσική σκηνή «ΘΌΛΟΣ» στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου κάθε Τετάρτη !
-          Έχεις προγραμματίσει μια εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη. Πότε είναι και πού ?
Τι θα δούμε εκεί ?

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου του 2012 θα έχω ζωντανή εμφάνιση στο latin club Habanita στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης . Θα τραγουδήσω όλα μου τα τραγούδια και θα χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης!

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, θα τα πούμε σύντομα στο liveσου !

Βαγγέλης Καράλης για τον Akroama  Fm