«Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ» - ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΕΤΟΝ»

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, στις 21:00, η θεατρική ομάδα «Σημείο Μηδέν» θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» το έργο του Φραντς Κάφκα «Η Μεταμόρφωση».

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Γκαίτε και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα. Η μετάφραση είναι της Δανάης Σπηλιώτη και του Σάββα Στρούμπου, ο οποίος και σκηνοθετεί, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Κολιού και της Rebekka Gutsfeld, η μουσική του Λεωνίδα Μαριδάκη και οι φωτισμοί του Κώστα Μπεθάνη. Παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Αθηναίου, Ελεάνα Γεωργούλη, Θοδωρής Σκυφτούλης, Σάββας Στρούμπος και Μιλτιάδης Φιορέντζης.

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Λίγα λόγια για το έργο:
Ο εμπορικός αντιπρόσωπος Γκρέγκορ Σάμσα ζει σε ένα ασφυκτικό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, γεμάτο ενοχές και φόβους. Μετά από μια ανήσυχη νύχτα, βρίσκει τον εαυτό του μεταμορφωμένο σ’ ένα τεράστιο, απεχθές ζωύφιο. Όμως τι πραγματικά του συνέβη; Πόσο κυριολεκτικά μπορούμε να αντιληφθούμε τη μεταμόρφωσή του; Ο Τσέχος συγγραφέας Φραντς Κάφκα, δημιουργός των εμβληματικών μυθιστορημάτων Η Δίκη, Ο Πύργος και Αμερική, έγραψε τη Μεταμόρφωση το 1912. Εκατό χρόνια μετά, οι σύγχρονοι πλέον, μηχανισμοί απο - ανθρωποποίησης εξακολουθούν να παγιδεύουν τους ανθρώπους στα αναρίθμητα γρανάζια μιας καλοκουρδισμένης μηχανής οδύνης.

Η θεατρική ομάδα «Σημείο Μηδέν» απέσπασε τον Έπαινο Νέων Δημιουργών από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών για το έργο Οι Δίκαιοι του Αλμπέρ Καμύ, το οποίο παρουσιάστηκε μέσα στο 2011. Η «Μεταμόρφωση» του Κάφκα παρουσιάστηκε για δύο περιόδους (Απρίλιος - Μάιος και Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2012) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και έχει περιοδεύσει στη Λευκάδα, στην Πάτρα, στα Χανιά και στον Πύργο.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10 και στα 7 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, Αμέα, πολύτεκνοι) - Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6942841714

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://simeiomiden.wordpress.com