Django Unchained «Django O Tιμωρός»

Το «Django O Tιμωρός» απέσπασε ήδη δύο Χρυσές Σφαίρες στην πρόσφατη τελετή απονομής.


Η ταινία είναι υποψήφια για Oscar σε πέντε κατηγορίες (Καλύτερης Ταινίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Β' Ανδρικού Ρόλου, Φωτογραφίας, Μοντάζ Ήχου).

Υπόθεση
Το “Django Unchained” διαδραματίζεται δύο χρόνια πριν τον Εμφύλιο Πόλεμο και παρακολουθεί τον βραβευμένο με Όσκαρ Jamie Foxx στο ρόλο του σκλάβου Djanco που έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα από τα πρώην αφεντικά του, συναντά τον Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων Dr. King Schultz (που υποδύεται ο επίσης βραβευμένος με ΄Oσκαρ Christoph Waltz).

Ο Schultz ακολουθεί τα ίχνη των φονικών αδελφών Brittles και μόνο ο Djanco μπορεί να τον οδηγήσει σε αυτούς. O ανορθόδοξος Schultz γίνεται το νέο αφεντικό του Django με την υπόσχεση ότι θα τον ελευθερώσει με το που θα συλλάβουν τους αδελφούς Brittles.

Αφού πετύχουν το σκοπό τους, ο Schultz απελευθερώνει τον Djanco, ενώ οι δυο τους αποφασίζουν να συνεχίσουν μαζί και μάλιστα να ξεκινάνε μια καταδίωξη των πιο γνωστών εγκληματιών της δύσης.

Εντωμεταξύ ο Djanco ακονίζει τα μαχαίρια του για το δικό του σκοπό: τη σωτηρία της Broomhilda (Kerry Washington), της γυναίκας του που έχασε σε σκλαβοπάζαρο πριν από καιρό.

Η έρευνα του Django και του Schultz τους οδηγεί στον Calvin Candie (που υποδύεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Leonardo DiCaprio), τον ιδιοκτήτη της “Candyland” μιας κακόφημης φυτείας όπου οι σκλάβοι προπονούνται από τον Ace Woody (Kurt Russel) και ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε αθλητικούς αγώνες. Η έρευνα που κάνουν οι δύο πρωταγωνιστές τραβάει την προσοχή του Stephen (επίσης υποψήφιου για Όσκαρ Samuel L.Jackson) που είναι ο έμπιστος του Candie.
Οι κινήσεις του παρακολουθούνται στενά και ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει γύρω τους.

Προκειμένου να καταφέρουν να αποδράσουν με την Broomhilda οι δυο σύντροφοι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεξαρτησία και την αλληλεγγύη, ανάμεσα στην θυσία και την επιβίωση.

Σίγουρα απο τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς αν όχι η καλύτερη.

Γουέστερν απο το μέλλον!

Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κρίστοφ Βαλτς (βραβευμένος ήδη με Χρυσή Σφαίρα Β΄Ανδρικού Ρόλου, για αυτήν την ταινία), Τζέιμι Φοξ, Φράνκο Νέρο, Κερτ Ράσελ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Ντον Τζόνσον, Κέρι Ουαάσιγκτον που όλοι μαζί συνθέτουν μια εκρηκτική χημεία που απογειώνεται με τη σκηνοθεσία του Κουέντιν Ταραντίνο.

Η μουσική με τις νότες του Ένιο Μορικόνε και του Λουί Ενρίκε Μπακαλόβ (ο οποίος είχε συνθέσει τη μουσική του Django του 1966)στα συν της ταινίας.


Διάρκεια: 165’

Βραβεία
Υποψήφια για Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας Leonardo diCaprio Υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Quentin Tarantino

Σενάριο: Quentin Tarantino

Παραγωγή: Stacey Sher, Pilar Savone, Reginald Hudlin.

Executive Producers: Harvey & Bob Weinstein, Michael Shamberg, Shannon McIntosh, James Skotchdopole.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Robert Richardson

Μοντάζ: Fred Raskin

Σχεδιασμός Παραγωγής: J. Michael Riva

Ηθοποιοί
Jamie Foxx
Christoph Waltz
Leonardo DiCaprio
KerryWashington
Kurt Russel
Samuel L.Jackson
Don Johnson

Release Date:17 January 2013 (Greece)