Ελένη ή ο Κανένας στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας φιλοξενεί στη σκηνή του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, ένα έργο της Ρέας Γαλανάκη, μια θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «ΕΛΕΝΗ, ΄Η Ο ΚΑΝΕΝΑΣ», που ανέβασε η εταιρεία 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ με μεγάλη επιτυχία.

Η εξαιρετική ερμηνεία της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, στον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο της Ελένης Αλταμούρα - Μπούκουρα, της πρώτης σπουδασμένης Ελληνίδας ζωγράφου, σε σκηνοθεσία ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ.

Η θρυλική ζωή της Σπετσιώτισσας Ελένης Μπούκουρα, που γεννήθηκε την χρονιά της επανάστασης του 1821.
Κόρη καπετάνιου που υπήρξε μετέπειτα ο πρώτος θεατρώνης της Αθήνας.
Η ιστορία μιας Ελληνίδας που ντύθηκε άντρας προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία, ο έρωτας και ο γάμος της με τον ζωγράφο και επαναστάτη Φραντζέσκο Σαβέριο Αλταμούρα, η επιστροφή της στην Αθήνα, νεοσύστατη πρωτεύουσα της Ελλάδας, η συνάντησή της με τον Όθωνα, ο θάνατος των παιδιών της, της κόρης της Σοφίας και του περίφημου ζωγράφου Ιωάννη Αλταμούρα, πάνω στη νιότη τους, η εξαφάνιση του τρίτου της παιδιού και ο έγκλειστος και μυστηριώδης βίος της, στις Σπέτσες, έως το θάνατό της το 1900.

Τρεις γυναίκες συνομιλούν!

Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, συνομιλεί με το βραβευμένο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Ελένη, ή ο Κανένας» και ανιχνεύει τη μυστηριώδη ζωή της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου Ελένης Αλταμούρα Μπούκουρα

Η παράσταση απέσπασε τα ευμενέστερα σχόλια του συνόλου των αθηναικών Μ.Μ.Ε.

Τη θεατρική μεταφορά υπογράφουν η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑ και ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, το σκηνικό και τα κοστούμια η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ, τη μουσική επιμέλεια η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ.

Ελένη ή ο Κανένας
στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ

Διάρκεια: 65 λεπτά

Γενική είσοδος - 10 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).