Σήμερα ο τελικός για την Ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision

Σε μια ειδική βραδιά στο Gazi Music Hall, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 21.00, ο Ελληνικός Τελικός Εurosong 2013 - A Mad Show! για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision.

Τη βραδιά θα παρουσιάσουν δύο από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τα τέσσερα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση), είναι τα εξής:

KΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ: ΘΩΜΑΗ ΑΠΕΡΓΗ
ΤΙΤΛΟΣ: “ONE LAST KISS”
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΚΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΑΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: SOUMKA
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: 2013 PANIK RECORDS

KΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: ALEX LEON FEAT. GIORGINA
ΤΙΤΛΟΣ: “ANGEL”
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΉ: ALEX LEON
ΣΤΙΧΟΙ: RISKYKIDD & ALEX LEON
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: 2013 PANIK RECORDS

KΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: KOZA MOSTRA & ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ: “ALCOHOL IS FREE”
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΖΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΧΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: KOZA MOSTRA
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: PLATINUM RECORDS

KΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ
ΤΙΤΛΟΣ: “ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ”
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΉ : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: 2013 PLATINUM RECORDS

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΔΩ Eurovision 2013 Greece Songs

Οι εμφανίσεις των δυο μοναδικών Ελληνίδων, που κέρδισαν το διαγωνισμό, της Βίκυς Λέανδρος και της Έλενας Παπαρίζου αλλά και των επίσης νικητών της eurovision Dima Billan, Ruslana, Alexander Rybak, και Marija Serifovic , οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια, που νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές όπως η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι MEΛΙSSES και η Ελένη Φουρέιρα, κάνει την βραδιά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Ο Ελληνικός Τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, δορυφορικά από την ERT world, διαδικτυακά από το WebTV της ΕΡΤ στη διεύθυνση www.ert.gr/webtv και από την ιστοσελίδα του Eurovision TV www.eurovision.tv, από το επίσημο κανάλι του MAD TV στο YouTubewww.youtube.com/MADTVGREECE, από το Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD στον OTE TV,καθώς και στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 16 Μαΐου στο Μάλμε. Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο Πρώτος Ημιτελικός και στις 18 Μαΐου ο Τελικός.

Official Greek Eurovision website