«Το αστέρι και η ευχή» Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο φρούριο Καβάλας

Μια παράσταση με μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες. Με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης.

Η μουσική παράσταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο "To αστέρι κι η ευχή" στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Μια παραγωγή που ετοιμάζεται  να «απλώσει» τα χρώματα και να «μεθύσει με τα αρώματά της» ο Θέατρο Φρουρίου Καβάλας την Δευτέρα 8 Αυγούστου.
Μια παράσταση που κατέκτησε την αγάπη του κόσμου και γέμισε ασφυκτικά τις πρόσφατες εμφανίσεις της τον χειμώνα που μας πέρασε αυτή την Δευτέρα 5 Αυγούστο .
Μια ατμοσφαιρική μουσική πρόταση που βρήκε «συνοδοιπόρο» και χορηγό σε ετούτο το –σχεδόν- μαγικό ταξίδι της στην Ελλάδα,  μια εταιρία με μεγάλη ιστορία την εταιρεία μπαχαρικών ΗΛΙΟΣ. Μια εταιρεία που «μυρίζει» παράδοση, που έχει μεγαλώσει γενιές, που συμβολίζει την Ελληνική Οικογένεια και που με τα αρώματα των προϊόντων της ταξιδεύουμε ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση!
Κάποιοι λένε ότι τα τραγούδια σε «ταξιδεύουν» μέσα από τους στίχους τους, δημιουργώντας εικόνες μαγικές, ικανές να σε παρασύρουν σε μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα.  Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι η καλή μουσική μπορεί να σε χαλαρώσει και να σου αλλάξει τη διάθεση της στιγμής. 
Είναι όμως και εκείνοι που θέλουν ένα διαφορετικό ταξίδι μέσα από την... μουσική και μόνο αυτή!  Μόνο εκείνα τα συναισθήματα που βγαίνουν σχεδόν αυθόρμητα από τις νότες.  Αρκεί τη μουσική να συνοδεύει η θετική διάθεση και ένα πλατύ χαμόγελο!  Όπως εκείνο της Ευανθίας Ρεμπούτσικα  που μιλά για  «Το Αστέρι και την Ευχή» και αφηγείται στον κόσμο  μουσικές ιστορίες που προκαλούν έντονα συναισθήματα.  

Κανονάκι, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα και βιολί με αγαπημένες μελωδίες που περιλαμβάνουν μουσική από το «Αστέρι και την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου» την «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τούρκικες ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak», σε ένα λιτά δομημένο πρόγραμμα.

Αυτά είναι τα βασικά «συστατικά» της μαγικής «συνταγής» που προτείνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα για τη φετινή περίοδο. Μια συνταγή που έχει συγκινήσει τον κόσμο προκαλώντας μια ψυχική ανάταση, δίχως κανέναν συναισθηματικό «εκβιασμό» (που πολλές φορές μπορεί να προκαλούν οι στίχοι ενός τραγουδιού). Εξάλλου στη μουσική παράσταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο «Το Αστέρι και η ευχή»...τα λόγια είναι περιττά!

Mουσικοί:
Πάνος Δημητρακόπουλος - κανονάκι
Θάνος Σταυρίδης - ακορντεόν
Ανδρέας Συμβουλόπουλος - πιάνο
Άγγελος Παπαδάτος - κόντρα μπάσσο
Νίκος Παπαβρανούσης – τύμπανα

Υπεύθυνος ηχου: Νικος Βεκυρης
Υπεύθυνος Φωτισμου: Μιλτος Λυσικατος

«Το αστέρι και η ευχή»
Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα
Θέατρο Φρουρίου Καβάλας
Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 21.00

Γενική είσοδος: 12 €

Προπώληση των εισιτηρίων της συναυλίας πραγματοποιείται στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας, (Πρώην Ε.Ο.Τ.) στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας (τηλ. 2510620566) καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Θεάτρου Φρουρίου Καβάλας από τις 19:00 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.