Καβάλα - Πανσέληνος στο μουσείο - Μνήμη και μουσική

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος και η ΙΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων προσκαλούν τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες σε μία πρωτότυπη, για την πόλη της Καβάλας, δράση - εκδήλωση την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Ο περιβάλλων χώρος καθώς και το Αίθριο του Αρχαιολογικού μουσείου θα αποτελέσουν το αντικείμενο μιας ξενάγησης υπό το φως της πανσέληνου αλλά και το σκηνικό μιας μουσικής παρουσίασης. Τα αρχιτεκτονικά μέλη από το ναό της Παρθένου (παλιά πόλη Καβάλας), πρωτότυπες επιτύμβιες στήλες, ζωγραφική τέχνη κιβωτιόσχημου τάφου από την Αμφίπολη και άλλα εκθέματα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην ξενάγηση, την οποία θα ακολουθήσει μουσική παρουσίαση στο Αίθριο Ι του μουσείου,σε ένα συγκερασμό τραγουδιών διαφορετικού ύφους αλλά με κεντρικό θέμα τον Αύγουστο και το φεγγάρι του .
Η ξενάγηση θα διεξαχθεί από τον καβαλιώτη διπλωματούχο ξεναγό Ιωάννη Κιουρτσόγλου ενώ τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης ( φωνή - κιθάρα - κρουστά ) και ο Ιωάννης Κιουρτσόγλου (φωνή).
Λόγω της φύσεως της δράσης, του χώρου και της ώρας ο αριθμός συμμετοχών σε αυτήν θα είναι τα 50 άτομα.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καλούν στο τηλ. 6944263817 για δήλωση συμμετοχής. Η συμμετοχή για το κοινό είναι δωρεάν.

Για λόγους που άπτονται καλύτερης φύλαξης του χώρου θα τηρηθεί ονομαστική λίστα.

Τα μουσεία μας είμαστε ΕΜΕΙΣ.