ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ – 23 Δεκεμβρίου 2013

Μέρες γεμάτες εκδηλώσεις και αυτές των χριστουγέννων με πολλά πολιτιστικά δρώμενα σε διαφορετικά σημεία και χώρους της πόλης.


- Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Ζαχαρόπουλου, με τίτλο «Ούτε μέρα δίχως γραμμή» πραγματοποιείται από την Τετάρτη 18 ως και το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στον 2ο όροφο, του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας. Ανοικτά καθημερινά από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

- Το art café “Παλιά Βιβλιοθήκη”, φιλοξενεί την έκθεση των μελών του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας Παντελή Ευθυμιάδη και Σταύρου Σταυράκη, με τίτλο "Ψυχή τε και Σώματι", μέχρι την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

- Έκθεση φωτογραφίας των μελών της LIGHTCRAFT, Σοφίας Χατζοπούλου, Κορίνας Σιδηράτου, Στράτου Αγιάνογλου, Γιάννη Μαγδαλασίδη και Ηλία Πεντίκη, φιλοξενεί καθ’ όλη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το καϕέ μεζεδοπωλείο ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ.

-"Χριστουγεννιάτικο όνειρο" στον Δήμο Παγγαίου απο 20 έως 29  Δεκεμβρίου.


- O πολυκινηματογράφος ΑΠΟΛΛΩΝ προβάλλει μέχρι και την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ (στις 7.10 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ), THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG (στις 6.45 το απόγευμα και στις 9.45 το βράδυ) και LAST VEGAS (στις 8.15 και στις 10.15 το βράδυ), FROZEN (στις 6.15 το απόγευμα) και Η ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΟΥΟΛΤΕΡ ΜΙΤΙ (θα γίνει μία και μοναδική προβολή στις 10.30 το βράδυ των Χριστουγέννων). Αξίζει να σημειωθεί πως την παραμονή των Χριστουγέννων, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες βραδινές προβολές. Επίσης η ταινία ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ δεν θα προβληθεί το βράδυ των Χριστουγέννων.


- Το Στέκι Της Νέας Πόλης, φιλοξενεί μια έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων και ελαιογραφιών της Ξανθίππης Εφραιμίδου, καθώς και μια σειρά από φυτικά χειροποίητα καλλυντικά και προϊόντα αρωματοθεραπείας της Παυλίνας Ιορδανοπούλου ως και σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.

- Τα τοπικά συγκροτήματα «Above Us The Waves», «On Eden Expelled» και «Dreamers», σας προσκαλούν σε ένα «Christmas Show» που θα γίνει την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στον πολυχώρο ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ.

- Το καφεζυθοπωλείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ παρουσιάζει μια συναυλία «έντεχνου» ελληνικού τραγουδιού με το τοπικό σχήμα ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 9.30 το βράδυ.

- Ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τίτλο "Καβάλα στο παραμύθι" από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στον Δημοτικό Κήπο. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Καβάλα στο παραμύθι» η οποία θα φιλοξενηθεί ως και την Κυριακή 5/1 στο Ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης.

- Το πολυφωνικό συγκρότημα «Stringless» θα εμφανιστεί την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου παραμονή Χριστουγέννων στις 10 το βράδυ στο καφέ μπαρ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΑΝΟΙΞΙΣ.

- Ο τραγουδιστής και πιανίστας Τάσος Καλαφάτης, θα εμφανιστεί την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου παραμονή Χριστουγέννων στις 10 το βράδυ στο οινοποτείο ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑ.

- «Ζωντανό» ελαφρολαϊκό πρόγραμμα φιλοξενεί το τσιπουράδικο ΑΠΙΚΟ την Τρίτη 24 παραμονή και την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου ανήμερα Χριστουγέννων, από τις 10 το βράδυ.

- Έκθεση Χειροποίητων Κοσμημάτων φιλοξενεί το VA BENE Soul Food Cafe, από την Πέμπτη 26 δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων ως και την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

- Η bar theater παράσταση της Γιούλης Αποκατανίδου με τίτλο ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Λαδά, κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ, στο wine bar ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ. Παίζουν οι Έμυ Καμπουρίδου, Ανδρέας Λαδάς και Ανδρέας Τσιαπτσιάδης.

- Η θεατρική παράσταση "ΟΥ ΜΟΙ ΧΗΡΕΥΣΕΙΣ" με την Χριστίνα Γιαλαμίδου, ανεβαίνει κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ, στο café CHOCOLAT του Εμπορικού Κέντρου.

- Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει το «String Theory Ensemble» στη μουσική παράσταση με τίτλο «Cheap: low quality-high fun» όπου συμμετέχουν οι Αργύρης Μπακιρτζής, Σταυρούλα Παυλίκου, Μαρία Πλουμή και Γιώργος Πατεράκης, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ.

- Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τιμά την Καβαλιώτισσα ηθοποιό Αντιγόνη Βαλάκου, η οποία πέθανε πρόσφατα, εκθέτοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής θεατρικής περιόδου, φωτογραφίες παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και παραγωγών που φιλοξενήθηκαν στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» τα τελευταία χρόνια, τραβηγμένες από μέλη της ομάδας φωτογράφισης θεατρικών παραστάσεων του Ομίλου. Η έκθεση είναι ανοικτή σε ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο χώρο του θεάτρου, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

- Ο πιανίστας Θόδωρος Κατάκαλος και οι φίλοι του, θα παρουσιάσουν το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ, στο καφέ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

- H ΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ» ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑ’Ι’ΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ, ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

- Το art cafe ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό σόου με τίτλο ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΤΖΟΥΚ ΜΠΟΞ με τους Γιάννη Κανάκη, Ανδρέα Τσιαπτσιάδη και όχι μόνον, κάθε Σάββατο στις 10 το βράδυ.

- Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ», πραγματοποιούν μηνιαίες δραστηριότητες στην παιδική βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά (Χανίων 1 - Πολυκέντρο, τηλ. 2510 241466). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014 και συνεχίζεται την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα με την εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα στον κόσμο».