Άρης Βέρρος επίσκεψη στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ

Στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Καβάλας βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Άρης Βέρρος

Καβάλα 24-4-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την χθεσινή επίσκεψη κλιμακίου της παράταξης στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ στην Καβάλα, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος τόνισε ότι:
«Η συνεχής και συνεπής συνεργασία Δήμου Καβάλας και ΚΕΘΕΑ, καθώς και η έντονη πίεση προς την Πολιτεία να διευρύνει τις υποχρεώσεις της στον φορέα που προσφέρει θεραπεία από την εξάρτηση των ναρκωτικών, θα έχει κύρια θέση στην προνοιακή πολιτική μας».

Η επιδότηση όσων παρακολουθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, η εξεύρεση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και θέσεων εργασίας, η αύξηση του προσωπικού, και η λειτουργία με ευθύνη του Δήμου του δημοτικού θερμοκηπίου, ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην Κοινότητα και τα μέλη του Συλλόγου Οικογένειας.

Ο Άρης Βέρρος επισήμανε ότι η Συμπαράταξη Πολιτών έχει κάνει πολλές φορές παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα που αφορούν στο ΚΕΘΕΑ και, κυρίως, στη λειτουργία του επί 7 χρόνια ανενεργού αχρησιμοποίητου Θερμοκηπίου.

Υποστήριξε, δε, ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την απερχόμενη διοίκηση Σιμιτσή, ώστε το Θερμοκήπιο να μειώσει την ανεργία πολιτών που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης. Το ίδιο ισχύει, συμπλήρωσε, και στον τομέα της συνεργασίας Δήμου-ΚΕΘΕΑ.
Η διοίκηση δε δείχνει την πρέπουσα σημασία στον τομέα της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ, όπως και ολόκληρη η κοινωνία της Καβάλας, η οποία πλήττεται από τα ναρκωτικά, τα «υποκατάστατα» και την αύξησή τους που προσφέρει απλόχερα η μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης.


Γραφείο Τύπου Συμπαράταξης Πολιτών