Εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις σπιτιών, 1 απόπειρα και 1 κλοπή πινακίδας σε χωριά της Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας, 12 διαρρήξεις σπιτιών, 1 απόπειρα και 1 κλοπή πινακίδας αυτοκινήτου, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος – Απρίλιος του 2013, σε χωριά της Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ημεδαπών

Τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν με Εντάλματα Σύλληψης

Η λεία τους συμπεριελάμβανε κυρίως χρυσαφικά-κοσμήματα και χρηματικά ποσά

Συνολικά είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά – κοσμήματα, αξίας πάνω από 30.000 ευρώ και πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία πέντε ημεδαπών, ηλικίας 33, 31, 26, 23 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Συνελήφθησαν, χθες (5-6-2014) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις από τους δράστες, ηλικίας 31, 26 και 23 ετών, μετά από σχετικά Εντάλματα Σύλληψης της κα Ανακρίτριας Καβάλας.

Αναλυτικότερα, οι πέντε δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, τις απογευματινές κυρίως ώρες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, σε χωριά της Καβάλας, διέρρηξαν δώδεκα οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλη μία.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά:

• διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ
• πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά
• 9 λίρες
• 2 κινητά τηλέφωνα

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε επίσης ότι τον Απρίλιο του 2013, σε χωριό της Καβάλας, αφαίρεσαν την πινακίδα ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.