Συνέντευξη τύπου απο τον πρόεδρο της ΕΠΣΚΑΒΑΛΑΣ

Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Μπάμπης Ευσταθιάδης.

Ο κ. Ευσταθιάδης αναφέρθηκε σχεδόν επιγραμματικά στα προβλήματα που ταλανίζουν τα σωματεία της ΕΠΣΚαβάλας τα οποία είναι κυρίως οικονομικά λέγοντας πως «ήδη πολλές ομάδες προβληματίζονται για την συμμετοχή τους στα ανδρικά πρωταθλήματα της νέας χρονιάς. Η Ένωση μας ωστόσο τους προτρέπει να συμμετέχουν τα παιδιά των μικρότερων κατηγοριών, δηλαδή στα εφηβικά και παιδικά πρωταθλήματα».

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Σε ότι έχει να κάνει με τον χώρο της διαιτησίας, ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε με έμφαση πως στόχος είναι να αναδειχθούν νεαροί διαιτητές έτσι ώστε να υπάρχει και εκπροσώπηση της Ένωσης στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες καθώς ένα διαιτητές που είναι μεγάλος σε ηλικία δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτές.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το πρωτάθλημα και φέτος θα ξεκινήσει 13 Σεπτεμβρίου ενώ νωρίτερα θα προηγηθούν και 3 αγωνιστικές για το Κύπελλο.
Τέλη Σεπτέμβη και πιο συγκεκριμένα στις 30 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση των παιδικοεφηβικών τμημάτων.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μέχρι τις 30 Ιουλίου ισχύουν οι αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών, ενώ μέχρι τέλος Αυγούστου οι μετεγγραφές.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι παράγοντες των ομάδων αλλά οι ποδοσφαιριστές να απευθύνονται στα γραφεία της ΕΠΣΚαβάλας.
Τέλος, την ΕΠΣΚαβάλας μπορούν να επισκέπτονται και όσοι θέλουν να ενημερωθούν για τις προκυρήξεις των πρωταθλημάτων και για να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτά.

Τουρνουά στην μνήμη του Βασίλη Ραφτόπουλου
Το πρώτο θέμα που ανέφερε ο Μπάμπης Ευσταθιάδης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την μεγάλη απώλεια του Βασίλη Ραφτόπουλου που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ προανήγγειλε πως θα διοργανωθεί ένα Τουρνουά στην μνήμη του.
Ο Μπάμπης Ευσταθιάδης έκανε μια μικρή αναδρομή στα χρόνια που ανέλαβε τα ηνία του ΑΟΚ η οικογένεια Ψωμιάδη και τις δυο χρονιές που ο ΑΟΚ άλλαξε δυο κατηγορίες και ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα, τονίζοντας με έμφαση πως όταν δήλωνε στα ΜΜΕ τον στόχο της ομάδας που ήτανε η άνοδος τότε όλοι των περιγελούσαν, δηλώνοντας όμως πως από πίσω υπήρχε ένα δυνατός επενδυτής, μέχρι να φτάσουμε στα όσα συνέβησαν με την πολιτεία και την ομάδα την ανέλαβε ο Ερασιτέχνης στη Δ Εθνική, που με μείον 4 βαθμούς και στήνοντας μια ομάδα την τελευταία στιγμή έκανε μία πολύ καλή πορεία, που θα μπορούσε να ήτανε και πρωταθλητισμού κάτω από άλλες συνθήκες.

Ο κ. Ευσταθιάδης δήλωσε την αμέριστη στήριξη τόσο της δικής του αλλά και της ΕΠΣΚ στα πρόσωπα που εκπροσωπούν τον Ερασιτέχνη και δεν πρέπει «να τυγχάνουν της απαξίωσης» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Διοίκηση Τσάκα: «Πήρε ο «επενδυτής» την ομάδα την χρησιμοποίησε και την πέταξε»

Ιδιαίτερα καυστικός ήτανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ σε ότι έχει να κάνει με την διοίκηση Τσάκα, καθώς όπως δήλωσε «πήρε ο «επενδυτής» την ομάδα την χρησιμοποίησε και την πέταξε» για να χρησιμοποιήσει στην συνέχεια πιο βαρύ παράδειγμα λέγοντας πως «ήπιες το αίμα από το ζώο αλλά δεν το αφήνεις να πεθάνει κιόλας. Κι όμως τους ακούσαμε να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να ζητάνε να παραιτηθεί ο Ερασιτέχνης, να βγαίνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και να συμφωνούν με αυτά που για μένα είναι απαράδεκτα πράγματα και δεν πρέπει να γίνονται».

Αισιόδοξος για την συνέχεια του ΑΟΚ – Άρχισε η εκκαθάριση

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ δήλωσε πως όλο αυτό το διάστημα είναι κοντά στον Ερασιτέχνη και τόνισε πως αυτός ήτανε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του κ. Λαζαρίδη έτσι ώστε να έρθει σε επαφή με τον Ερασιτέχνη και στην συνέχεια ήρθε και ο κ. Αντωνίου, ενώ αποκάλυψε πως «ενώ είχανε το ΟΚ από τον Ερασιτέχνη και είχανε πει πως θα ξοδέψουνε 150.000 ξαφνικά διαβάζανε στις εφημερίδες πως για να κάνει πρωταθλητισμό η ομάδα θέλει 300.000 ευρώ.
Εγώ πιστεύω πως φοβηθήκανε και φύγανε και γι αυτό φταίμε εμείς που υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, υπηρετήσαμε και το επαγγελματικό, ξέρουμε τα δεδομένα.

Ο Ερασιτέχνης γνωρίζοντας «τις πλάτες του» μπορεί να προχωρήσει την ομάδα μέχρι ένα σημείο. Θα την προχωρήσει και είναι ανοιχτός σε όλους. Όποιος και να πάει στον ΑΟΚ θα υπογραφούν συμφωνητικά με τον Ερασιτέχνη και ότι πουν αυτά θα τηρηθούν. Είναι κακό είτε να διώχνουμε κάποιους, είτε να απαξιώνουμε κάποιους. Έχουμε χρέος να τους προστατέψουμε αυτούς τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη γιατί εκτός του ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν άλλα κι άλλα τμήματα να τρέξουν. Γιατί είναι άνθρωποι δικοί μας, ζούμε στην ίδια πόλη, καθημερινά αγωνιούνε κι αυτοί και προσπαθούν για το καλό του ΑΟΚ».
Ο κ. Ευσταθιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων πως όλοι αγωνίζονται καθημερινά για το καλό του ΑΟΚ και πως είναι σίγουρος πως μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσουν όλα τα θέματα των ενδιαφερομένων, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως υπάρχει ακόμη επενδυτικό ενδιαφέρον. KWN