Καύσωνας! Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει στο κόκκινο!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα θερμόμετρα σήμερα θα δείξουν έως και 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα πιο δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Τετάρτη οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να καταγραφούν και 40αρια.
Πάντως, από Πέμπτη,  το σκηνικό αλλάζει.

Αναλυτική πρόγνωση
Τρίτη
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, ενώ αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς Κελσίου.
 

Πέμπτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, 10 Ιουλίου, και μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
 

Παρασκευή
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, 11 Ιουλίου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Οι περιοχές που η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου:

Λάρισα
Καρδίτσα
Λαμία
Θεολόγος
Αμφίκλεια
Λιβαδειά
Θήβα
Χαλκίδα
Ασπρόπυργος
Ελευσίνα
Πέραμα
Άγιοι Θεόδωροι
Νίκαια
Άργος
Κρανίδι
Λεωνίδιο
Μονεμβασιά
Σπάρτη