Στα χαρακώματα η μουσική βιομηχανία λόγω της νέας πολιτικής του Youtube

Προβλήματα στη μουσική βιομηχανία προκαλεί η διαφαινόμενη απόφαση της Google να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία ώστε οι χρήστες να πληρώνουν συνδρομή για να μπορούν να παρακολουθήσουν βίντεο στο Youtube δίχως διαφημίσεις.

Σύμφωνα με το techit.gr, στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανό να μπλοκαριστούν μουσικά βίντεο ανεξάρτητων καλλιτεχνών όπως η Adele, οι Arctic Monkeys και οι Radiohead επειδή δεν έχουν υπογράψει συμφωνία με τους νέους όρους.

Ήδη, οι τρεις μεγάλες δισκογραφικές, Universal, Sony και Warner, έχουν έρθει σε συμφωνία με το Youtube, για τους νέους όρους της νέας μουσικής συνδρομητικής υπηρεσίας, όρους που όμως πολλοί ανεξάρτητοι καλλιτέχνες χαρακτηρίζουν ως πολύ κακούς.

Σύμφωνα μάλιστα με το BBC, ο κιθαρίστας των Radiohead Εντ Ο΄ Μπράιαν κατηγόρησε τη Google ότι προσπαθεί να εξαναγκάσει στην αποδοχή χαμηλών αμοιβών. Η εταιρία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η νέα υπηρεσία θα βοηθήσει τους τραγουδιστές να βγάζουν περισσότερα χρήματα από το site του Youtube, κάτι που συμμερίζεται η πλειονότητα των καλλιτεχνών.

Το Κουτί Της Πανδώρας