«Η πειρατεία δεν σκοτώνει τη μουσική»

Αυτό υποστηρίζει ο κιθαρίστας των Radiohead, Ed O’ Brien «Έχω πρόβλημα όταν ακούω τους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας να λένε ότι ‘η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική, αυτή η κατάσταση μας έχει διαλύσει’. Απλώς δεν πιστεύω ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι…οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως ‘πειρατές’

«Έχω πρόβλημα όταν ακούω τους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας να λένε ότι ‘η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική, αυτή η κατάσταση μας έχει διαλύσει’. Απλώς δεν πιστεύω ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι…οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως ‘πειρατές’, μπορεί να μην αγοράσουν τελικά ένα album αλλά βρίσκονται εκεί πάντα να ξοδέψουν τα χρήματά τους, σε εισιτήρια συναυλιών, σε ένα t-shirt της αγαπημένης τους μπάντας, σε οτιδήποτε τέτοιο τελοσπάντων».

«Μοιάζει να είναι ένα αναλογικό επιχειρηματικό μοντέλο, σε ψηφιακή εποχή. Το επιχειρηματικό μοντέλο πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να πουλάτε περισσότερη μουσική, να έχετε περισσότερα Spotifys, περισσότερες ιστοσελίδες να πωλούν μουσική. Πρέπει ακόμα να ρίξετε τις τιμές, να γίνει περισσότερο φτηνή η αγορά μουσικής προκειμένου να γίνετε ανταγωνίστικοί», και προσθέτει: «Βρίσκω συγκλονιστικό το γεγονός ότι η βιομηχανία σέρνεται για ένα πράγμα που θα μπορούσε να έχει τελειώσει μέσα σε μια εβδομάδα. Κινηθείτε γρηγορότερα!»