Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στον κινηματογράφο OSCAR

Ο Δήμος Καβάλας και η Τοπική επιτροπή Καβάλας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Καβάλα (με την υποστήριξη του ελληνογερμανικού συλλόγου «Treffpunkt»).

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου 2013 και θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο OSCAR. H είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ όλες οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Ειδικότερα, για το κοινό έχουν προγραμματιστεί μία απογευματινή και μία βραδινή προβολή. Το Σάββατο 2 Μαρτίου θα προβληθούν δύο συνολικά ταινίες, η κοινωνική «Leroy» (Λερόϊ) και η αντιπολεμική «Anonyma: Eine Frau in Berlin» (Ανώνυμη: Μια γυναίκα στο Βερολίνο).

Για τους μαθητές έχουν προγραμματιστεί (με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας) πρωινές προβολές δύο γερμανικών ταινιών επίσημα εγκεκριμένων ως προς την καταλληλότητά τους για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2013. Πρόκειται για τις ταινίες «Wickie auf großer Fahrt» (Ο Βίκη σε μεγάλο ταξίδι) και «Blöde Mütze» (Στραβό καπέλο).

Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί όπως επίσης και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να στηρίξουν την προσπάθειά αυτή για την ανάδειξη του ποιοτικού κινηματογράφου και τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών δράσεων της πόλης μας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 1 Μαρτίου
09:00 – 11:00 «Ο Βίκη σε μεγάλο ταξίδι» (Wickie auf großer Fahrt)
11:00 – 13:00 «Το στραβό καπέλο» (Blöde Mütze)
Σάββατο 2 Μαρτίου
18:00 – 20:00 «Λερόϊ» (Leroy)
20:00 – 22:00 «Ανώνυμη: Μια γυναίκα στο Βερολίνο» (Anonyma: Eine Frau in Berlin).

28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2013
Δημοτικός Κινηματογράφος OSCAR – Είσοδος ελεύθερη