Σάρωσε τα βραβεία η «Miss Violence» του Αλ. Αβρανά(video)

Το βραβείο του Αργυρού Λέοντα στο φεστιβάλ της Βενετίας  κατέκτησε η ελληνική ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά.

Πολύ σημαντική διάκριση μια και είναι η δεύτερη φορά που ελληνική ταινία κατακτά αυτό το βραβείο μετά το «Τοπίο στην Ομίχλη» του Θόδωρου Αγγελόπουλου  το 1984.
 

Ο Θέμης Πάνου, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της, κατέκτησε το πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου.
 

Νωρίτερα το Σάββατο η ταινία του Αβρανά είχε κατακτήσει το βραβείο της Ενωσης 
Κινηματογραφικών Κριτικών Ευρώπης και Μεσογείου, FEDEORA και το νεανικό βραβείο Arca, απονέμεται από 70 νέους από Ιταλία, Γαλλία και Τυνησία, ηλικίας από 18 μέχρι 26 χρόνων..
 

Η ταινία ξεκινά με την αυτοκτονία μιας κοπέλας που πηδά απ το μπαλκόνι ενός αθηναϊκού σπιτιού  και ξετυλίγεται γύρω από μια μεσοαστική οικογένεια.
 

Παίζουν οι ηθοποιοί : Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη
 

Συγχαρητήρια «Miss Violence» !!!
 

Φεστιβάλ Βενετίας Επίσημο Site  
 

Ο Χρυσός Λέοντας πήγε στο ντοκιμαντέρ «Sacro Gra» του ιταλού σκηνοθέτη Τζιανφράνκο Ρόσι το οποίο αναφέρεται στα άγνωστα και ποιητικά πρόσωπα που ζουν γύρω από την περιφερειακή λεωφόρο της Ρώμης, την «GRA».
 

Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής δόθηκε στον Κινέζο Τσάι Μινγκ-Λιάνγκ για το Jiaoyou (Αδέσποτα Σκυλιά), την ιστορία ενός άστεγου πατέρα και των δύο παιδιών του που αναγκάζονται να περιπλανώνται στους δρόμους της Ταϊπέι στην Ταϊβάν.